George Bancroft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
George Bancroft
George Bancroft (1882 –1956).jpg
Født30. september 1882
Philadelphia
Død2. oktober 1956 (74 år)
Santa Monica
GravlagtWoodlawn Memorial Cemetery
Utdannet ved United States Naval Academy
Beskjeftigelse Skuespiller, offiser, teaterskuespiller, filmskuespiller
NasjonalitetUSA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

George Bancroft (født 30. september 1882 i Philadelphia i Pennsylvania, død 2. oktober 1956 i Santa Monica i California) var en amerikansk filmskuespiller1920- og 1930-tallet.

I løpet av Bancrofts tidlige dager da han arbeidet som sjømann iscenesatte han flere teateroppsetninger om bord på skipet han arbeidet på. Han ble uteksaminert fra United States Naval Academy, men han forlot marinen og i stedet begynte han med sang og dans som komiker med revy og teater.

Etter dette vendte Bancroft tilbake melodrama og musikalske komedier. Han ble senere en av de mest kjente Hollywood-stjernene i 1920-årene. Bancrofts første hovedrolle var i filmen Pony Express (1925). Han opptrådte i mange av selskapet Paramount Pictures produksjoner, som i filmene Underworld (1927) og The Docks of New York (1928). Han ble nominert til en Oscar for beste mannlige hovedrolle i 1929 for hans opptreden i filmen Thunderbolt, og han dukket opp i revyen Paramount på Parade (1930) og senere var han med i filmen Rowland Browns Blood Money (1933), men denne filmen ble fordømt av sensuren fordi de fryktet at filmen ville egge lovlydige borgere til å begå grov kriminalitet.

De som kjente George Bancroft, for eksempel Budd Schulberg, uttalte at han etter hvert utviklet et svært oppblåst ego. Under den andre verdenskrig forlot han Hollywood og hele sin skuespillerkarrieren for i stedet å arbeide som bonde. Han døde i Santa Monica i California, og ble begravet i Woodlawn Memorial Cemetery.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]