Hopp til innhold

g-Eclipse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
G-Eclipse
Nyeste versjon1.0 (9. desember 2009)
PlattformJava Virtual Machine
Skrevet iJava[1]
LisensEclipse Public License
Nettstedwww.eclipse.org

g-Eclipse er en integrert open-source programvareplattform basert på Eclipse for Grid brukere, operatører og utviklere.

Ved og bygge på Eclipse programvareutvidelse arkitektur, g-Eclipse utvider basis funksjonaliteten og visuelle grensesnitt fra Eclipse til å støtte spesifikke programvareutvidelser som tillater brukerne tilgang til eksisterende Grid infrastrukturer. g-Eclipse støtter funksjonalitet for Grid jobb utplassering, Grid mannagement, and Grid applikasjons utvikling.

Utvidelses punkter er tilgjengelig for å tillate Eclipse utviklere til og utvide funksjonaliteten til g-Eclipse.

I tillegg til og vœre et åpenkildekode Eclipse Foundation prosjekt, er g-Eclipse utviklet aktivt av konsortiet som består av Forschungszentrum Karlsruhe, Poznań Supercomputing and Networking Center, Johannes Kepler Universitetet i Linz, Universitet på Kypros, Innoopract Gmbh (Germany), University of Reading, IT Innovation Centre (University of Southampton) og NEC Laboratories Europe. g-Eclipse konsortiet er støttet av det sjette EU rammeverkprogramm.

Funksjoner[rediger | rediger kilde]

g-Eclipse støtter tre forskjellige Eclipse Plattform Perspektiver:

  • Bruker Perspektiv – Grid brukere har begrenset kjennskap til Grid teknologi. Bruker Perspektivet har som mål å tillate brukerne og eksekvere en applikasjon på en Grid, overvåke fremgangen av eksekveringen og håndtere deres data filer på en Grid infrastruktur.
  • Operatør Perspektivet – Grid infrastruktur operatører har detaljert kjennskap til Grid infrastrukturer. Operatør Perspektivet støtter funksjonalitet for Grid operatører med å drifte deres lokale resurser i tillegg til resurser som tilhører den Virtuelle Organisasjonen som de er en del av.
  • Utviker Perspektivet – Grid applikasjon utviklere er eksperter i applikasjon utvikling, men det er ikke forventet at de er eksperter i Grid teknologier eller Grid infrastrukturer. De er eksperter i programmerings språk, ikke i Grid infrastrukturer teknologier. Utviker Perspektivet har som mål å støtte applikasjons utviklere med passende verktøy for program utvikling (via JDT/CDT etc.), avlusing og utplassering.

Støttet mellomvare[rediger | rediger kilde]

Designet med en modell som er mellomvare uavhengig, støtte for spesifikke Grid mellomvare er implementert ved å følge g-Eclipse modellen. For tiden støtter g-Eclipse og GRIA mellomvare gLite, som har programvareutvidelse for Virtuelle Organisasjoner håndtering, jobb og fil håndtering, infrastruktur og applikasjon overvåking, applikasjon utplassering, data visualisering og arbeidsflyt design. Tilleggs støtte for tilgang til data skyer er tilgjengelig for Amazon's Elastic Compute Cloud og Simple Storage Service.

Referanser[rediger | rediger kilde]

«IST Project fact sheet about g-Eclipse». Besøkt 22. januar 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata