GÆA Norvegica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

GÆA Norvegica (stiftet i 1935) er en studentforening ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo (UiO). Foreningen er for alle geo-studenter på bachelor, master og ph.d. nivå på studieprogrammer ved Institutt for geofag. Foreningen drives av studentene og mange bidrar i arbeidet. Foreningen har en leder som velges, nestleder og andre som ivaretar andre funksjoner. Navnet på foreningen GÆA Norvegica er hentet fra en bok skrevet av den norske geologen og fjellklatreren Baltazar Mathias Keilhau med tittelen Gaea Norvegica.

Foreningen ble stiftet så tidlig som i 1935 under en studentekskursjonen på høyfjellet, og er en av de eldste studentforeningene ved UiO. Det var professor i geologi Olaf Holtedahl (1885–1975) ved Universitetet i Oslo, som var den som indirekte gav støtet til GÆA Norvegicas tilblivelse i 1935.[1] I 2015 hadde studentforeningen sitt 80-årsjubileum i en storstilt feiring med mange gjester.

GÆA Norvegica jobber for det sosiale miljøet på Institutt for geofag, og arrangerer ulike sosiale sammenkomster for studentene. Disse tilstelningene er også åpne for ansatte ved Institutt for geofag som kan delta.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Odd Nilsen (2014). «GÆA NORVEGICA – Geologistudentenes forening - glimt fra de første decennier» (PDF). Institutt for geofag. Besøkt 25.10.2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]