Forteller- og filosofidagene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forteller- og Filosofidagene er en fortellerkunstfestival med filosofiske dybder, - årlig avholdt i Tvedestrand. Scenefortellere og filosofer får her en arena til å utveksle impulser, diskutere og samarbeide. Denne utforskningen foregår rundt et gitt tema, og innenfor en ramme hvor publikum er både lyttende og deltagende.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Den 29. juli – 3. august 2008 ble de første Forteller- og Filosofidagene i Tvedestrand gjennomført. Grobunnen var arrangementvirksomheten i Bokbyen Tvedestrand under ledelse av Peter Svalheim. Her ble det utviklet en idé om å gi de to eldgamle kunstformene en møteplass.

Møtepunkter[rediger | rediger kilde]

Fortelling og filosofi har en rekke møtepunkter. De er to kommunikasjonsformer som begge strekker røttene sine langt bakenfor skriftkulturen. De tjener som middel til utprøving, erfaring og erkjennelse. Fortellingen og filosofien har trekk av både kultur og mot-kultur – der filosofien i større grad enn den muntlige fortellerkunsten har oppnådd anerkjennelse og blitt en del av høykulturen. Fortellertradisjonen har mer preg av mot-kultur; i slekt med narren, gjøgleren og rabulisten. Begge formene er eldgamle, og ”enkle” og de betjener seg begge av ordet i sin aller enkleste form.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]