Flesh and Blood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flesh and Blood
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1922
NasjonalitetUSA
Lengde74 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiIrving Cummings Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLon Chaney sr., Edith Roberts, Noah Beery, DeWitt Jennings, Ralph Lewis, Jack Mulhall Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1922
Eksterne lenker

Flesh and Blood er en amerikansk stumfilm fra 1922 regissert av Irving Cummings.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i Chinatown, San Francisco. David Webster (spilt av Lon Chaney) stikker av fra et fengsel hvor han har sittet i femten år for en forbrytelse han aldri har begått. Han ønsker å se sin kone og datter (spilt av Edith Roberts) igjen. Han planlegger å tvinge Fletcher Burton, mannen som hadde fått ham fengslet, til å signere en tilståelse for å endelig frikjenne David. Men han oppdager at hans kone er død. Webster besøker den nå voksne datteren sin, men uten å avsløre at han er faren hennes.

Datteren hans tror at faren hennes er død, og David blir rørt til tårer over hennes skjønnhet og vennlighet. Datteren hans er forlovet, og skal snart gifte seg med den velstående Ted Burton - sønnen til den samme kjeltringen som hadde fått David uskyldig dømt flere år tidligere. Men Fletcher Burton har nektet å la bryllupet deres finne sted. Han tenker at Websters datter ikke er god nok for sønnen hans.

Når David konfronterer Fletcher alene på kontoret sitt, får Webster en skriftlig tilståelse fra kjeltringen. Men David går med på å ødelegge denne tilståelsen, dersom Burton vil gå med på at datteren hans og sønnen til Fletcher kan gifte seg. Til slutt finner bryllupet deres sted, og Webster blir sendt tilbake i fengselet for å fullføre resten av straffen - overbevist om at datteren hans vil være glad og bli godt tatt vare på.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Silent Era : Progressive Silent Film List». www.silentera.com. Besøkt 30. oktober 2023. 
  2. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 30. oktober 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]