Fil:Ingeborg Ranum (1910-1991) (49812456438).jpg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opprinnelig fil(2 512 × 2 488 piksler, filstørrelse: 973 KB, MIME-type: image/jpeg)


Wikimedia Commons' logo

Beskrivelse

Beskrivelse

Format: Fotopositiv Dato / Date: ca. 1945 Fotograf / Photographer: Ingeborg Ranum (1910-1991) Sted / Place: Antatt Nedre Eggedal, Sigdal, Buskerud

Eier / Owner Institution: Trondheim byarkiv, The Municipal Archives of Trondheim Arkivreferanse / Archive reference: Tor.H49.B06.IR176

Merknad: Bilder donert til Trondheim Byarkiv av A. Bruskeland 05.10.2015.


Nekrolog i Adresseavisen 29. Mai 1991 s. 15:

Dødsfall

INGEBORG RANUM MÜNSTER

En kjent trondhjemsdame av den gamle skole, Ingeborg Ranum Münster, er død i Oslo i en alder av 81 år. Hun var datter av grunnleggeren av det kjente musikkfirma Olaf T. Ranum, og var med i det første kull som både ga økonomisk utdannelse og examen artium ved Trondhjems Handelsgymnasium i 30-årene. Allerede da var hun som et aktivt forenings- og organisasjonsmenneske med i blåruss-styret som sekretær. Senere reiste hun ut og var knyttet til Scandinavisk Gramophon Compagnie i København og senere virket hun i His Masters Voice i England. Hun var også en tid bokholder og kasserer på Ustaoset turisthotell.

I 30-årene vendte hun tilbake til Trondheim og familiefirmaet Olaf T. Ranum, hvor hun ble disponent i engrossfirmaet Ranum Engross og dessuten bestyrer av Winges Reisebyrå, som var en del av virksomheten.

I de mange årene hun arbeidet i hjembyen, var hun meget aktiv i reiselivsorganisasjonene og bransjeforeningene. Hun var med i Skålklubben, og i reiselivsmiljøet møtte hun sin første ektemann, Per Vinje, som var Norges Statsbaners kjente reisetrafikkekspert.

Ingeborg Ranum satt både i styret for Norges Musikkhandleres Forbund, Radioleverandørenes Landsforbund og andre bransjeorganisasjoner. Hun var i tillegg meget politisk interessertog gjorde en meget betydelig innsats for Høyre i Trondheim i en årrekke. Hun representerte også sitt parti i Bystyret. En annen sak som engasjerte henne meget og motiverte henne til en betydelig innsats, var navnesaken da byen mistet sitt gamle navn. I flere år var hun en meget effektiv formann i Trondhjemsforeningen. I 1962 ble Ingeborg Ranum gift for andre gang med høyesterettsadvokat Eugen Münster i Oslo. Hun flyttet til hovedstaden og levde der til sin død.

Ingeborg Ranum Münster var en kjent skikkelse i Trondheim. Hun var blant de få kvinner som på et så tidlig tidspunkt gjorde seg gjeldende i forretningslivet og organisasjonslivet på en rekke felter, og med sitt åpne og utadvendte vesen vant hun seg mange venner og bekjente. Hun var lenge en kjent skikkelse i Trondheim by.
Dato
Kilde Ingeborg Ranum (1910-1991)
Opphavsperson Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway
Andre versjoner

Lisensiering

w:no:Creative Commons
navngivelse
Denne filene er lisensiert under Creative Commons Navngivelse 2.0 Generisk-lisensen
Du står fritt:
  • til å dele – til å kopiere, distribuere og overføre verket
  • til å blande – til å endre verket
Under de følgende betingelsene:
  • navngivelse – Du må kreditere verket på passende vis, lenke til lisensen og indikere hvorvidt det har blitt gjort endringer. Du kan gjøre det på enhver rimelig måte, men ikke på en måte som antyder at lisensgiveren støtter deg eller din bruk av verket.
Dette bildet ble opprinnelig lastet opp til Flickr av Trondheim byarkiv på https://flickr.com/photos/29160242@N08/49812456438. Det ble undersøkt av boten FlickreviewR 2 den 8. september 2021 og bekreftet å være lisensiert under vilkårene til cc-by-2.0.

8. september 2021

Bildetekster

Legg til en kort forklaring på hva filen representerer

Elementer som er med i denne fila

motiv

En verdi uten element på Wikidata

image/jpeg

Filhistorikk

Klikk på et tidspunkt for å vise filen slik den var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbildeDimensjonerBrukerKommentar
nåværende8. sep. 2021 kl. 08:47Miniatyrbilde av versjonen fra 8. sep. 2021 kl. 08:472 512 × 2 488 (973 KB)TommyGTransferred from Flickr via #flickr2commons

Det er ingen sider som bruker denne filen.

Metadata