Farmen (Sverige)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Farmen var en populær svensk dokusåpe som ble sendt sesongvis på TV4 fra 2001 til 2004. Programideen var at et antall deltagere ble plassert på en bondegård. Der fikk de bo i et visst antall uker og leve omtrent som bønder gjorde på 1800-tallet. Én etter én ble de stemt ut og slått ut via diverse tvekamper, til kun en person sto igjen som vinner for det året.

Farmen 2003[rediger | rediger kilde]

Sesong 2003 ble sendt i 30-minutters episoder 19.30 på hverdager med repriser av alle ukens episoder på søndager. Det farmenårets store mediekontrovers var utvilsomt «Naken-Janne» (Jan O. Jansson). En nudist, eller naturist som han selv foretrakk å bli kalt (selv om øvrige naturister foretrakk å kalle ham ekshibisjonist), som ikke var redd for å vise seg splitter naken framfor kameraet. TV 4s beslutning om å vise Jansson uten noen som helst form for sensur, hans penis ble til og med eksponert i så godt som hver eneste episode, skapte mye styr i pressen.

Jansson ble til og med ansett av seerne til å være ganske usympatisk. Han ble likevel stemt ut i konkurransens senere del. Deretter dro han rundt på en ganske mislykket kroturnè der han også viste seg naken.

Vinnere av Farmen[rediger | rediger kilde]

Innspillingsplasser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]