Hopp til innhold

Even Stevens

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Even Stevens
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landAmerikansk
Sesonger3
Episoder66
Lengde22 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleShia LaBeouf
Christy Carlson Romano
MedvirkendeShia LaBeouf
Christy Carlson Romano
Nick Spano
Tom Virtue
Donna Pescow
Bak kamera
Skaper(e)Matt Dearborn
ProdusentDavid Grace
ManusSarah Jane Cunningham, Suzie V. Freeman, Marc Warren, Tom Burkhard, Matt Dearborn, Dennis Rinsler, David Brookwell, Sean McNamara, Terry Maloney Haley, Mindy Morgenstern
RegiSean McNamara, Peter Baldwin, Paul Hoen, Jonathan Winfrey, Casey Lynn De Stefano, Savage Steve Holland, Matt Dearborn, Gregory Hobson, Donna Pescow, David Steinberg, Allison Liddi-Brown, Mark Rosman, Fred Savage, Marc Warren, David Brookwell.
TittelmusikkJohn Coda (2000-2003), Tim Kelly (2000-2001), Richard Bowers (2000-2003)
MusikkJohn Coda (2000-2003), Tim Kelly (2000-2001), Richard Bowers (2000-2003)
Sending
Periode17. juni 20002. juni 2003
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb

Even Stevens er en situasjonskomedie for ungdom som gikk fra 2000 til 2003. TV-serien er skapt av Matt Dearborn, og har Shia LaBeouf og Christy Carlson Romano i hovedrollene som Louis og Ren Stevens. Donna Pescow, Tom Virtue, Nick Spano, A.J. Trauth og Margo Harshman spiller også viktige roller. Etter at serien var ferdig ble det hele avsluttet med en helaftens spillefilm, The Even Stevens Movie, i 2003.

Serien blir ofte kreditert for å være springbrettet til skuespiller Shia LaBeoufs karriere.

Det ble også laget en film: The Even Stevens Movie (2003)

Handling[rediger | rediger kilde]

Følger den dysfunksjonelle, eksentriske Stevens-familien, Louis, Ren, Donnie, Steve og Eileen, som bor i Sacramento, California mens de prøver å komme seg gjennom hverdagen. Det skjer ikke uten forviklinger og konflikter. Den yngste i familien, Louis Stevens er en veldig umoden og lat gutt. Hans beste venn heter Alan Twitty. Louis sin søster Ren er ofte målet for mange av Louis sine skøyerstreker.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Hovedkarakterer[rediger | rediger kilde]

Louis Stevens (Shia LaBeouf):. Louis er den karakteren som serien følger mest. Han er yngst og på mange måter familiens sorte får, samtidig som han skaper enormt mye trøbbel. Han elsker komedie og drømmer om å bli komiker når han blir eldre. Louis er den som alltid liker en god (eller dårlig) spøk, gir blaffen i skolen og som generelt tar ting lite seriøst. Likevel viser det seg som oftest at han bryr seg om familien og vennene Twitty og Tawny. Han har også en tendens til å si og gjøre unødvendige eller ekle ting. Han er forelsket i Tawny – noe som står klart for alle andre enn Tawny.

Ren Stevens (Christy Carlson Romano): Ren er det stikk motsatte av Louis. Hun er et klassisk intelligent skolelys og en perfeksjonist, og ifølge Louis altfor perfekt. De to havner i konstant krangel om alt mulig. Det er søskenkjærlighet mellom dem – aller innerst inne. Hennes største rival på skolen er Larry Beale, og de har ofte interne konkurranser seg imellom som Ren alltid vinner. Hun er også på godfot med rektor Wexler på grunn av at hun i hans øyne er den "perfekte student".

Donnie Stevens (Nick Spano): Donnie er Louis' og Rens eldre bror. Han er en glimrende idrettsutøver og en populær mann med et godt hjerte – men dessverre er han også stokk dum. Likevel prøver han ofte å fremstå som et forbilde for sine yngre søsken.

Eileen Stevens (Donna Pescow): Moren til Louis, Ren og Donnie. Hun er senator for staten. Streng og rettferdig, men sliter ofte med å holde styr på barna sine.

Steve Stevens (Tom Virtue): Faren til Louis, Ren og Donnie, som er advokat. Han er likevel ikke den som oftest ordner opp i konflikter i Stevens-huset.

Alan Twitty (A.J. Trauth): Louis' beste venn. Han er ganske lik Louis av natur og derfor ofte er med på Louis' komplott, og de finner ofte opp egenproduserte, eksentriske spill som Tawny ikke skjønner noen ting av. Han kalles bare Twitty av nesten samtlige karakterer i serien. Han er ikke av de smarteste, men er glad i en god spøk. Likevel har han en tendens til å se fornuft før Louis, og han hjelper ofte bestevennen ut av problemer. Han har også små tendenser til å være sjalu på Louis innimellom, fordi Louis har det med å på en eller annen måte få ting til å gå sin vei.

Tawny Dean (Margo Harshman): Louis' andre bestevenn. Hun var venneløs før hun møtte Louis, og setter derfor stor pris på ham, selv om hun ikke alltid er like flink til å vise det. Selv om hun ikke vanligvis er med på Louis' sprell, stiller hun som regel opp for ham om hun blir spurt. Hun kler seg vanligvis i gotisk stil. Louis og Tawny er forelsket i hverandre uten å vite det selv i starten av serien. Når de utover i serien begynner å vise følelsene for hverandre blir forholdet noe mer komplisert.

Tom Gribalski (Fred Meyers): En annen av Louis' venner. Tom blir venner med Louis, Twitty og Tawny etterhvert i serien. Han snakker ofte i gåter og med en intelligent undertone. Louis og Twitty utøver mange av sine komplott mot ham, noe Tawny generelt er en motstander av, siden Tom som regel ikke er med på spøken.

Beans (Steven Anthony Lawrence: Den bortskjemte, mye yngre naboen til Stevens-familien som alltid kommer inn uinvitert, har det med å poppe opp overalt og som generelt irriterer dem. Han blir likevel ofte brukt som et ekstra ledd i planene til Louis.

Larry Beale (Eric Tyrone Hodges II): Rens verste fiende som alltid prøver å sette Ren i vanry og som ser på Louis som en vandrende spøk. Larry er nesten like intelligent som Ren, og det byr på mange heftige oppgjør dem imellom, som Ren alltid vinner. Imidlertid viser det seg utover i serien at Larry har skjulte motiver for å oppføre seg som han gjør.

Mindre karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Conrad Wexler (George Anthony Bell): Rektor på skolen til Louis og Ren. Ren er hans favorittstudent, mens han ikke liker Louis så godt.
  • Nelson Minkler (Gary LeRoi Gray): Rens barndomsvenn som er allergisk mot alt.
  • Ruby Mendel (Lauren Frost): Rens beste venn som alltid har sladder å komme med.
  • Monique Taylor (Kenya Williams): Rens andre beste venn, som er en glad og populær heiagjengleder.
  • Bobby Deaver (Brandon Davis): Rens kjæreste.
  • Terry Tugnut (Jim Wise): Trener på skolen til Louis og Ren, som forguder Donnie og hater Louis.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata