European Space Camp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

European Space Camp (ESC) er en romleir for ungdom i alderen 17–20 år som ønsker å prøve seg innen rakettforskning. Deltakere fra hele verden bor på Andøya Space Center i en uke, der de får opplæring fra profesjonelle rakettingeniører. Leirens mål er å sende opp en studentbygd rakett med flere ulike sensorer, som når en høyde på opptil 10 000 m og en hastighet på Mach 3. Deltagerne blir delt i grupper etter interesse og evner, og jobber sammen som et lag under det ukeslange prosjektet. Gjennom European Space Camp motiveres deltagerne til en utdannelse innen teknologi og realfag.

Aktivitetene på leiren inkluderer eksperimenter, beregninger og organisering av rakettoppskytningen, i tillegg til forelesninger fra noen av Europas fremste forskere og ingeniører. Men leiren er vel så mye sosialt som læring. Deltagerne får bli kjent med over 20 andre ungdommer fra hele verden som deler deres interesser. Midnattssvømming, hvalsafari, volleyball og fjellklatring gir deltagerne en uvurderlig sjanse til å få nye venner fra hele verden.

Leiren ble først arrangert i 1996. Det var organisasjonen Unge Forskere som kom med ideen. Leiren er i dag et samarbeid mellom organisasjonen European Space Camp, NAROM, Norsk romsenter, Den europeiske romfartsorganisasjon og Andøya Space Center. Den første leiren ble arrangert i 1996 og konseptet ble videreutviklet år for år. Frem til 2001 var leiren forbeholdt studenter fra nordiske land, men har siden den gang og frem til i dag hatt deltagere fra hele verden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]