Eunice Sanborn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eunice Sanborn
Født20. juli 1896
Lake Charles
Død31. januar 2011 (114 år)
Cherokee County
Nasjonalitet USA

Eunice Sanborn (født 20. juli 1896 i Louisiana, USA, død 31. januar 2011) var den nest eldste bekreftede levende person i verden da hun døde i en alder av 114 år. Stod oppført som verdens eldste frem til sin død, før den elleve dager eldre Maria Gomes Valentim fra Brasil ble verifisert som verdens eldste.

Hun ble en av de 50 lengstboende mennesker i USA, den 2. mars 2010, og hun var en av de 50 ubestridte eldste personer i verden, den 16. januar 2011.

Sanborns familie hevdet at hennes fødselsår egentlig er feilaktig registrert, og at hun faktisk ble født 20. juli 1895, noe som ville ha gjort henne til 115 år gammel på tidspunktet for hennes død. Sanborn ble født under navnet Eunice Allen Lyons i Lake Charles, Louisiana som datter av Augustus og Varina Lyons. Hennes foreldre var av tysk og irsk avstamming. Eunice Lyons første giftermål skjedde i november 1913. Hennes første ektemann, Joe Orchin, var faren til datteren hennes, og ble drept i en ulykke.

I 1937, sammen med sin andre ektemann, Wesley Garrett, flyttet hun til Texas. Mens hun bodde i Texas, var hun en del av grunnleggerne av Love's Lookout. De to var de første til å bygge en konkret nedre basseng i Cherokee County på denne tiden. Hennes datter Dorothy, som døde i 2005 i alder av 90 år, sammen med hennes andre mann, klarte hun å holde virksomheten gående i lang tid. Sanborn bodde i Jacksonville, Texas, frem til hennes død, den 31. januar 2011.

Selv om hun aldri jobbet utenfor hjemmet, holdt Sanborn opptatt med samfunnet aktiviteter hele hennes liv. Hun var et aktivt medlem av First Baptist Church i Jacksonville og sang i koret der i mange år. Hennes gamle venn David French, som kjente Sanborn siden han var fem, og hans kone Rena, ga 24-timers pleie så Sanborn kunne forbli i sitt hjem.

Se også[rediger | rediger kilde]