Enterprise Estonia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Enterprise Estonia (Entreprenørskapsutviklingsfondet i Estland) er et statlig estisk særlovselskap stiftet i 2000 med formål å øke innovasjon i næringslivet over hele landet, bidra til å utvikle distriktene, og profilere estisk næringsliv og Estland som reisemål. Bevilgningene fra Riigikogu (Riksforsamlingen) og Estlands økonomi- og kommunikasjonsdepartement ga i 2019 et samlet budsjett på 81.3 million euro i regi av Entreprenørskapsutviklingsfondet. Estiske bedrifter mottok med dette risikoavlastning i form av tilskudd, garantier samt rådgivnings-, nettverk- og profileringstjenester.

Fondet[rediger | rediger kilde]

Formål og interne retningslinjer Organisasjonens formål er å fremme bedrifts- og samfunnsøkonomisk lønnsom næringsutvikling i hele landet, og stimulere distrikters og regioners næringsmessige muligheter gjennom å bidra til innovasjon[1][2], internasjonalisering og profilering. Hovedføringene til Entreprenørskapsutviklingsfondet i Estland er i nærings- og regionalpolitikken.

Entreprenørskapsutviklingsfondet i Estland virkemidler og tjenester har som mål å skape flere gode gründere, flere vekstkraftige bedrifter og flere innovative næringsmiljøer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Estonia» (engelsk). eeagrants.org. 12. juli 2020. Besøkt 12. juli 2020. 
  2. ^ «Enterprise Estonia launches €19 million Estonia-Norway cooperation program» (engelsk). news.err.ee. 1. februar 2020. Besøkt 1. februar 2020.