En pingles dagbok 2: Rodrick ruler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En pingles dagbok 2: Rodrick ruler
orig. Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules
Forfatter(e)Jeff Kinney
SpråkEngelsk
SjangerBarnefiksjon
Utgitt1. februar 2008

En pingles dagbok 2: Rodrick ruler (originaltittel: Diary of a Wimpy Kid : Roderick Rules) er en barnebok skrevet av den amerikanske forfatteren og tegneren Jeff Kinney. Boken ble publisert første gang i 2008, og er den andre i serien En pingles dagbok. Den ble oversatt av Isak Rogde.

En oppfølger «Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw» ble publisert i 2009.

Handling[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av boken forklarer Greg Heffley hvor dårlig sommerferien hans har vært. Han ble meldt på et svømme-lag uten hans samtykke, og derfor må han trene hver morgen klokken 07.00. Men Greger den verste svømmeren på laget, og blir tvunget til å bruke storebroren Rodricks tidligere badebukse for å spare penger. Rodrick og Greg maser konstant på moren sin om at hun ofte mangler penger, så moren forsøker å brødrene til å komme bedre overens med hverandre. Rodrick har et kommende vitenskapelig prosjekt på skolen, men han viser tydeligvis ingen innsats eller interesse - og ber heller familie-medlemmene om å gjennomføre hele prosjektet for ham.

En gang når Rodrick er syk, lar foreldrene Greg og Rodrick få ansvaret for huset. Men Rodrick kontakter alle vennene sine, og arrangerer en fest når foreldrene er bortreist. Han låser Greg i kjelleren for hele natten. Men etter at festen er over neste morgen, tvinger han Greg til å hjelpe ham med å rydde opp etter festen. Rodrick planlegger å være med på et talent-show på skolen, sammen med bandet sitt: Löded Diper. Han ønsker å filme deres opptreden og sende videoen til forskjellige plateselskaper, og droppe ut av skolen hvis han og Löded Diper blir lagt merke til. Men hele videoen blir ubrukelig, fordi moren deres hadde snakket hele tiden under opptredenen og alt hun sa ble hørt på båndet - noe som gjorde Rodrick rasende, fordi han mente at moren hadde ødelagt for dem.