En pingles dagbok 10: Gode gamle dager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En pingles dagbok 10: Gode gamle dager er en barnebok fra 2015 som er skrevet av den amerikanske forfatteren og tegneren Jeff Kinney, og oversatt til norsk av Hege Mehren.[1] Den er tiende bok i episodefortellingene om hovedpersonen Greg Heffley. Boken inngår i serien En pingles dagbok.

Den er utgitt i over nitti land.[2] I Norge er det Gyldendal forlag som utgir serien.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Gregs mor får samlet nok underskrifter til at hjembyen blir enig om å avstå fra å bruke elektroniske apparater i 48 timer, et forbud hun selv bryter ganske raskt. Bestefaren til Greg flytter inn hos dem etter at han ikke har råd til å bo ved aldershjemmet lenger, og kjæresten hans slår opp med ham. Etter at Greg har glemt å skru på tannkrem-hetten igjen en kveld, maser faren hans Frank om hvordan små - og tilsynelatende ubetydelige - hendelser kan føre til veldig store konsekvenser. Siden Gregs far er på forretningsreise, må Gregs bestefar kjøre ham til butikken. Det viser seg imidlertid at bestefaren ikke er kapabel til å kjøre bil. Han kjører i feil retning, og går tom for bensin.

Så Greg begir seg videre til fots. Når Greg ødelegger bilen og den havner i en grøft, må han reise til sommer-camp med vennen sin Rowley. Etter å ha ankommet gården, hører Greg rykter om en forvirret bonde ved navn Silas Scratch, som fremdeles vandrer rundt i området. Barna sliter med å tilpasse seg de ukomfortable hyttene de skal overnatte ved. En annen gutt som heter Julian forsøker å bli syk med vilje, som en unnskyldning for å komme seg vekk fra campen. Greg møter faren sin igjen, som forklarer at det var han som hadde funnet opp rykter om Silas Scratch.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «En pingles dagbok 10: Gode, gamle dager». www.gyldendal.no. Arkivert fra originalen 31. januar 2022. Besøkt 31. januar 2022. 
  2. ^ «We reveal the cover and title of Diary of the Wimpy Kid 10!». The Guardian. 27. april 2015. Besøkt 27. april 2015.