El Apóstol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Quirino Cristiani con una figura.jpg

El Apóstol er en argentinsk tegnefilm fra 1917.

Handling[rediger | rediger kilde]

Argentinas president Hipólito Yrigoyen drømmer om å gå opp til Olympus, kledd som en apostel. Han snakker med gudene om folkets gjerninger og ugjerninger, og hvordan folket ler av ham og alle de politiske programmene han forsøker å sette opp for dem. Noen få kongress-medlemmer dukker også opp, og gir uttrykk for deres synspunkter. Yrigoyen diskuterer alt kaoset i administrasjonen hans med gudene, og regjeringens økonomiske situasjon. Etter diskusjonen ber Yrigoyen om at Zeus burde komme med et lyn for å rense Buenos Aires for all dens umoral og korrupsjon.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

El Apóstol ble skrevet av Alfonso de Laferrere regissert av Quirino Cristiani. Filmen regnes som verdens første animerte spillefilm.

Filmen besto av i alt 58.000 bilder som spilles i løpet av 70 minutter (14 bilder per sekund).

Filmen var en satire, med president Hipólito Yrigoyen stigende til himmelen for å bruke Jupiters thunderbolts å rense Buenos Aires av umoral og korrupsjon. Resultatet er et brenn byen. Filmen ble godt mottatt av kritikerne på den tiden, og en kommersiell suksess. Federico Valles Filmstudio brant ned i 1926, og de eneste kopiene av filmen gikk tapt. Derfor anses tegnefilmen som en tapt film.

Et 2007 dokumentar: Quirino Cristiani - Mysteriet med den første animerte filmer, regissert av animatør Gabrielle Zuchelli forsker med historien av studio og dets filmer, og gjenskaper utseendet og teknikken som brukes i El Apóstol.

Filmen hadde premiere den 9. november 1917.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]