Hopp til innhold

Ekeberg skoles musikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bilde av Ekeberg Skoles Musikkorps.
Ekeberg Skoles Musikkorps, fotografert 17. mai 2024 på Ekeberg skole. Hovedkorpset bakerst, juniorer og aspiranter i front. Fotograf @knutneerland

Ekeberg skoles musikkorps ble stiftet i 1957 og har tilhørighet på Ekeberg skole ved Ekebergsletta i Oslo.

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]

I 2024 består korpset av ca. 70 medlemmer, fordelt på aspirant-, junior og hovedkorps.

I 2024 dirigeres korpset av Kai Svestad. Juniorkorps og aspirantkorps ledes av Ingvill Starberg.

Korpsets medlemmer går på skolene i distriktet som Ekeberg, Ryenberget og Brannfjell.

I 2022 feiret korpset 85-årsjubileum med høstkonsert i Ridehuset.

Turer og aktiviteter

[rediger | rediger kilde]

Korpsets turer er både korte og lange. Det er turer med og uten musikk. Fra dagstur til alpinbakken til ukestur til Portugal.

I 2024 reiste aspirantene og junior 1-korpset til Aspirantkorpsfestivalen i Skien, mens junior 2 og hovedkorpset reiste til Bornholm i Danmark. I løpet av de siste årene har korpset vært på sommerturer til Nederland, England (Brighton) og Tyskland. Dette er turer hvor musikk og spilling står i fokus, og vi møter andre korps og musikanter.

Andre ganger arrangerer vi musikkseminarer kun for oss selv, for eksempel høstseminaret som går over en helg, her er juniorkorpsene og og hovedkoprset med. Her får musikantene både trene i instrumentgrupper og i samspill. I 2023 gikk høstseminarturen til Norsjø Ferieland. På høstseminarene har vi ekstra fokus på at musikantene blir kjent med hverandre på tvers av aldersgruppene. Vi avslutter med konsert der korpsene spiller med hverandre som publikum.. På vinteren har vi noen ganger invitert til overnattingsseminar på Ekeberg skole for juniorkorpsene. Her har vi invitert med oss juniormusikanter fra skolekorps i nærheten, dette er et veldig hyggelig arrangement som bygger vennskap og musikalsk samspill.

Et korps er ikke bare spilling, selv om det er det viktigste. Vi har også arrangementer hvor spilling bare er en del av opplegget. Denne type arrangementer er delt i to: De som arrangeres mest for hygge og sosialt treff og de som arrangeres for å skaffe oss de uunnværlige pengene. Til hygge-typen hører for eksempel alpintur for musikanter og foreldre om vinteren. Til penge+hygge-typen hører blant annet loppemarkeder.

Foreldreinnsats

[rediger | rediger kilde]

I et korps trenger man inntekter og dette fordrer en viss foreldreinnsats i form av jobb på loppemarked, 17. mai-arrangement og som parkeringsvakt på Ekebergmarkedet.

Alle frivillige organisasjoner trenger foreldre som er med på å drive klubben, korpset eller foreningen fremover. Dugnad er frivillig, ubetalt arbeid som blir gjort i et fellesskap. Ekeberg Skoles Musikkorps har noen veldig få, arbeidsintensive dugnader som gir et godt og stabilt inntektsgrunnlag. Dugnadene krever varierende grad av innsats fra foreldre og musikanter mens det står på. Til gjengjeld slipper vi unna både loddbøker, vaffelsteking, salg og utkjøring av toalettpapir og kakelotteri utenfor kjøpesentre.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]