Edmund Dulac

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Edmund Dulac
Edmund Dulac newspaper photo.png
Født22. oktober 1882
Toulouse
Død25. mai 1953 (70 år)
London
Utdannet ved École des Beaux-Arts de Toulouse, Académie Julian
Beskjeftigelse Maler, illustratør, frimerkekunstner
NasjonalitetFrankrike, Storbritannia

Edmund Dulac designet flere frimerker de siste femten årene av karrieren, blant annet disse til Festival of Britain 1951

Edmund Dulac (født Edmond Dulac 22. oktober 1882, død 25. mai 1953) var en fransk illustratør som fra 1904 arbeidet i Storbritannia og ble britisk statsborger i 1912.

Dulac var sammen med illustratører som Arthur Rackham, William Heath Robinson og Kay Nielsen en av de betydeligste aktørene under «gullalderen» innen bokillustrasjon i første fjerdedel av 1900-tallet. Han er særlig kjent for sine vakre, dekorative akvareller og tegninger til flere eventyr, blant annet fra Tusen og en natt og av brødrene Grimm og H. C. Andersen. Tegnestilen er sirlig og sikker, komposisjonene elegante og fargebruken raffinert. Stilen var delvis inspirert av art nouveau, av Rackham og Aubrey Beardsley og seinere av persisk og indisk kunst. Dulac arbeidet også med kostymetegning, avistegning, portretter, bokomslag, emballasjeillustrasjon og frimerkedesign.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

kunststubbDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.