European Museum Forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «EMF»)
European Museum Forum
Stiftet1977
LandStorbritannia
Nettstedeuropeanforum.museum
Logo European Museum of the Year Award

European Museum Forum (EMF) er en museumsorganisasjon som opererer på Europarådets premisser.[1]. Denne frivillige organisasjon er registert i Storbritannia er en av de ledende organisasjoner i Europa for fremme og utvikling av kvalitet i de europeiske museer. Det har bevist sin rolle og ledene posisjon ette å ha bestått i 37 år.

Siden 1977 har European Museum Forum organisert utdelingen den årlige Årets museum i Europa-pris (EMYA).[2] Denne prisen tildeles museer som viser innovasjon og kvalitet. Museer i 47 europeiske land, alle medlemmer av Europarådet kan delta i konkurransen hvis de er nylig åpnet, eller gjennomgått modernisering eller utvidelse. I løpet av de siste to år.

Historie[rediger | rediger kilde]

European Museum Forum ble grunnlagt i 1977 Kenneth Hudson, som ønsket å stimulere internasjonal utveksling av ideer og skape et nettverk av inspirasjon.

Fra den spede start har European Museum Forum delt ut to priser; Årets museum i Europa (EMYA) og Europarådets museumspris. Det ble snart tydelig at prisen var et effektivt middel for å oppspore og syneliggjøre endringer i de europeiske museer. The European Museum Forums aktivitet omfatter alt fra å arrangere konkurranse museene imellom, til en omfattende serie av utfordringer, som omfatter både museenes profesjon og rolle i det europeiske samfunn.

Etter mer enn 37 år fortsetter European Museum Forum sitt arbeide med utvikling av det europeiske samfunn og beskrive, forstå tolke, og gi råd om betydningen av arven fra fortiden.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Hvert år i mai organiserer European Museum Forum Årets museum i Europa-pris. En viktig aktivitet under denne er en tre dagers konferanse som arrangeres samtidig. Det viktigste formål med den årlige konferanse er å være pådriver, høyne museenes standard til et europeisk nivå, og å tilby utveksling profesjonell ekspertise, kunnskap, kontakter og informasjon.

Priser[rediger | rediger kilde]

Hvert år deler European Museum Forum ut disse to priser:

Referanser[rediger | rediger kilde]