Dysleksi Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dysleksiforbundet»)

Dysleksi Norge (tidligere Dysleksiforbundet) er en norsk interesseorganisasjon for alle med lese- og skrivevansker, matematikkvansker og språkvansker. Organisasjonen ble stiftet i 1976 og hadde pr. 2021 omtrent 11 000 medlemmer på landsbasis og ca. 40 lokallag.

Dysleksi Norge ledes av Knut Rinden, mens nestledere er Rita Lie og Katrin Dahlstrøm. Caroline Solem er generalsekretær. Forbundets høye beskytter er Prinsesse Astrid, fru Ferner.

=Visjon[rediger | rediger kilde]

Dysleksi Norges visjon er at alle med lese- og skrivevansker, matematikkvansker og språkvansker skal ha likeverdige muligheter i utdanning og arbeidsliv.

Dysleksivennlig skole[rediger | rediger kilde]

Dysleksi Norge jobber med å sertifisere skoler rundt i Norge som dysleksivennlige. De dysleksivennlige skolene kjennetegnes ved gode systemer for å fange opp og følge opp alle elever med dysleksi, dyskalkuli og spesifikke språkvansker.

Dysleksivennlig arbeidsplass[rediger | rediger kilde]

Fra 2022 starter Dysleksi Norge opp et nytt prosjekt der også arbeidsplasser kan søke om å bli sertifisert som dysleksivennlige.

Magasinet Mestring[rediger | rediger kilde]

Medlemsbladet Mestring (tidligere Dyslektikeren) kommer ut fire ganger i året, med Kathrine Ruud Elster som ansvarlig redaktør.

Påddkast[rediger | rediger kilde]

Dysleksi Norges Påddkast er et radioprogram for folk med dysleksi, dyskalkuli og spesifikke språkvansker.

Dysleksi Ungdom[rediger | rediger kilde]

Dysleksi Ungdom er en datterorganisasjon til Dysleksi Norge. Gruppen er for ungdom i alderen mellom 13 og 26 år med dysleksi, dyskalkuli og spesifikke språkvansker. Dysleksi Ungdom er en selvstendig del av organisasjonen med eget styre og egne aktiviteter.[1]

Alle mellom 13 og 26 år som melder seg inn i Dysleksi Norge, blir medlem i Dysleksi Ungdom.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dysleksi Ungdom - Dysleksi Norge». Dysleksi Norge. Besøkt 4. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]