Duvvuri Subbarao

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Duvvuri Subbarao
Duvuri.jpg
Født11. aug. 1949Rediger på Wikidata (71 år)
KovvurRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SamfunnsøkonomRediger på Wikidata
Embete Governor of Reserve Bank of IndiaRediger på Wikidata
Utdannet ved Indian Institute of Technology Kharagpur, Ohio State University, Indian Institute of Technology Kanpur, North-Eastern Hill University, Osmania-universitetetRediger på Wikidata
Parti ingenRediger på Wikidata
Nasjonalitet IndiaRediger på Wikidata

Duvvuri Subbarao (født 11. august 1949 i Eluru i Andhra Pradesh) er en indisk økonom, som fra 2008 til 2013 var sentralbanksjef for Indias sentralbank. Han var er sentralbankens 22. leder i rekken, og overtok etter Yaga Venugopal Reddy.

Han har en Bachelor of science-grad (B.Sc.) i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kharagpur, og en Master of Science-grad i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kanpur. Innen økonomifaget har han en Master of Science-grad i sosialøkonomi fra Ohio State University og en doktorgrad (Ph.D.) med en avhandling om skattereformer på subnasjonalt nivå (fiscal reforms at the sub-national level).

Før han ble sentralbanksjef var han Finance Secretary i det indiske Finansdepartementet, som er en lederstilling i én av de fem avdelingene som Finansdeparementet er inndelt i. Han har tidligere vært bl.a. departementssjef (Secretary) for den indiske statsministerens rådgivende råd (2005–07) og lead economist i Verdensbanken (1999–2004). Han har også tidligere vært Finance Secretary, i delstaten Andhra Pradesh fra 1993 til 1998. Før dette, fra 1988 til 1993 var han Joint Secretary i Finansdepartementet, i økonomiavdelingen.

Subbaro har jobbet mye for Verdensbanken, bl.a. innenfor tema som offentlige finanser i land i Afrika og Øst-Asia, og har skrevet mye om områdene offentlige finanser, desentralisering og politisk økonomi.

Han er gift og har to barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Yaga Venugopal Reddy 
Sentralbanksjef for Indias sentralbank
Etterfølger:
 Raghuram Rajan