Duvvuri Subbarao

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Duvvuri Subbarao
Født11. aug. 1949Rediger på Wikidata (74 år)
Kovvur
BeskjeftigelseSamfunnsøkonom Rediger på Wikidata
Embete
  • Governor of the Reserve Bank of India Rediger på Wikidata
Utdannet ved
7 oppføringer
NasjonalitetIndia

Duvvuri Subbarao (født 11. august 1949 i Eluru i Andhra Pradesh) er en indisk økonom, som fra 2008 til 2013 var sentralbanksjef for Indias sentralbank. Han var er sentralbankens 22. leder i rekken, og overtok etter Yaga Venugopal Reddy.

Han har en Bachelor of science-grad (B.Sc.) i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kharagpur, og en Master of Science-grad i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kanpur. Innen økonomifaget har han en Master of Science-grad i sosialøkonomi fra Ohio State University og en doktorgrad (Ph.D.) med en avhandling om skattereformer på subnasjonalt nivå (fiscal reforms at the sub-national level).

Før han ble sentralbanksjef var han Finance Secretary i det indiske Finansdepartementet, som er en lederstilling i én av de fem avdelingene som Finansdepartementet er inndelt i. Han har tidligere vært bl.a. departementssjef (Secretary) for den indiske statsministerens rådgivende råd (2005–07) og lead economist i Verdensbanken (1999–2004). Han har også tidligere vært Finance Secretary, i delstaten Andhra Pradesh fra 1993 til 1998. Før dette, fra 1988 til 1993 var han Joint Secretary i Finansdepartementet, i økonomiavdelingen.

Subbaro har jobbet mye for Verdensbanken, bl.a. innenfor tema som offentlige finanser i land i Afrika og Øst-Asia, og har skrevet mye om områdene offentlige finanser, desentralisering og politisk økonomi.

Han er gift og har to barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Yaga Venugopal Reddy 
Sentralbanksjef for Indias sentralbank
Etterfølger:
 Raghuram Rajan