Duvvuri Subbarao

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Duvvuri Subbarao
Duvuri.jpg
Født11. august 1949 (68 år)
India
Utdannet ved Indian Institute of Technology Kharagpur, Ohio State University, Indian Institute of Technology Kanpur, North Eastern Hill University, Osmania-universitetet
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom
Parti ingen
NasjonalitetIndia

Duvvuri Subbarao (født 11. august 1949 i Eluru i Andhra Pradesh) er en indisk økonom, som fra 2008 til 2013 var sentralbanksjef for Indias sentralbank. Han var er sentralbankens 22. leder i rekken, og overtok etter Yaga Venugopal Reddy.

Han har en Bachelor of science-grad (B.Sc.) i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kharagpur, og en Master of Science-grad i fysikk fra Indian Institute of Technology i Kanpur. Innen økonomifaget har han en Master of Science-grad i sosialøkonomi fra Ohio State University og en doktorgrad (Ph.D.) med en avhandling om skattereformer på subnasjonalt nivå (fiscal reforms at the sub-national level).

Før han ble sentralbanksjef var han Finance Secretary i det indiske Finansdepartementet, som er en lederstilling i én av de fem avdelingene som Finansdeparementet er inndelt i. Han har tidligere vært bl.a. departementssjef (Secretary) for den indiske statsministerens rådgivende råd (2005–07) og lead economist i Verdensbanken (1999–2004). Han har også tidligere vært Finance Secretary, i delstaten Andhra Pradesh fra 1993 til 1998. Før dette, fra 1988 til 1993 var han Joint Secretary i Finansdepartementet, i økonomiavdelingen.

Subbaro har jobbet mye for Verdensbanken, bl.a. innenfor tema som offentlige finanser i land i Afrika og Øst-Asia, og har skrevet mye om områdene offentlige finanser, desentralisering og politisk økonomi.

Han er gift og har to barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Yaga Venugopal Reddy 
Sentralbanksjef for Indias sentralbank
Etterfølger:
 Raghuram Rajan