Distriktspolitikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Distriktspolitikk er politikk som på ulike måter og med ulike virkemidler tar sikte på å tilgodese geografiske områder som i et samfunn betraktes som periferi.

Den mest direkte form for distriktspolitikk er direkte pengeoverføringer (subsidier) til ulike formål, for eksempel å holde bosetningen på et stabilt nivå.

Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge ble det i 2011 brukt 34 milliarder NOK av staten på ulike distriktspolitiske tiltak.[1] Nedgangen i befolkningstallet fortsatte og spesielt ungdom og kvinner flyttet til sentrale strøk.[når?][2] Dette har sin årsak i at midlene i hovedsak nå brukes til vekst i by- og senterregioner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «I år bruker Regjeringen 34 milliarder kroner på tiltak med distriktspolitiske mål.», fra «Kvinner og unge flykter fra bygda», artikkel i Aftenposten, 3. september 2011
  2. ^ «Selv om Sp sitter ved makten og Norge aldri har brukt mer penger på distriktspolitikk, klarer ikke utkantkommuner å holde på ungdommen.», fra «Kvinner og unge flykter fra bygda», artikkel i Aftenposten, 3. september 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Distriktet.no er en tverrpolitisk organisasjon for Distrikts-Norge