Diskusjon:Zenon fra Elea

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er ikke dette paradokset (Achilles og skilpadden) egentlig løst? Jeg tenker følgende: moderne fysikk (kvantefysikk) har jo begynt å operere med begrepet kvant - som er den minste geometriske enheten som finnes.

Vil ikke paradokset da være løst, i og med at hvis det finnes en minste enhet, for da vil det komme til et punkt i kappløpet hvor skilpadden ikke beveger seg lenger (fordi bevegelse egentlig ikke er flytende, men foregår i "hopp"), og da står de jo i lik posisjon, og da er det ikke lenger snakk om at Achilles skal ta igjen skilpadden, da han allerede har gjort det, og dermed kan løpe forbi?

--Det synes stringent korrekt å anta at du har rett... ALJACK 18. mar 2007 kl. 17:20 (CET)

Dette er helt galt[rediger kilde]

Dette "paradokset" ble løst for tre hundre år siden med utviklingen av differensiell matematikk: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno's_paradoxes#Proposed_solutions_both_to_Achilles_and_the_tortoise.2C_and_to_the_dichotomy

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Zenon fra Elea. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mar. 2021 kl. 16:19 (CET)[svar]