Diskusjon:Wok

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvorfor ble det endret til wok? Det står vel i reglene at man ikke skal endre et ord som allerede er brukt. Og vokk er et helt godkjent ord. Jeg har heller ikke endret wok til vokk, det stod ingenting fra før. Så hvorfor er det endret til wok da? Når man kan skrive vokk, og det er det som det stod opprinnelig?PeterL 26. okt 2008 kl. 00:19 (CEST)

Dette er riktig, så jeg flytter den tilbake til vokk og håper ingen – spesielt ikke en administrator – trekker forhastede slutninger. - Jetro 26. okt 2008 kl. 00:31 (CEST)
Den ble endret fordi Wok er et mer utbredt ord (ifølge søk på Google på Norsk). KEN 26. okt 2008 kl. 02:35 (CET)
Sitat fra reglene på Wikipedia:
Det er i utgangspunktet opp til førsteforfatter å velge skriveform. Det er derfor ikke tillatt å rette på språket i artikler, f.eks. fra moderat til radikalt og vice versa. Her gjelder det imidlertid et unntak for kategorisystemet, brukergrensesnittet og viktig prosjektinformasjon der det bør brukes et konvensjonelt og ikke avstikkende språk. Dersom en form er svært mye mer brukt enn en annen bør artikler også ligge under den vanlige betegnelsen. Grunnen til dette er at artikler bør ligge der folk forventer å finne dem, og artikkeltittelen påvirker også artikkelens plassering i søk.
Her står det at en artikkel skal være på den formen den opprinneig ble opprettet. Denne artikkelen ble opprettet med vokk som ord. I følge reglene skal man ikke kunne komme og endre på dette. Ingen av unntakene gjelder for dette tilfellet. Det med at det er svært stor forskjell på bruken, det passer her, men det betyr ikke at man skal endre. Jeg tolker dette som at man skal ha to artikler. Men det ville kanskje vært mer fornuftig å ha en omdirigeringsside til denne artiklen.PeterL 26. okt 2008 kl. 09:17 (CET)
Må jeg endre det tilbake for å få noe svar?PeterL
Det er riktig at hovedforfatter (den som har skrevet mest på den) bestemmer hvilken skriveform som skal brukes på innholdet i artikkelen. Hva som derimot skal være oppslagsordet eller navnet på artikkelen er ut i fra hva som er i vanligst bruk, og det stedet flest mulig forventer å finne artikkelen. Jeg har aldri hørt om ordet «vokk» brukt om dette, og vil tro at «wok» er riktig artikkelnavn på Wikipedia bokmål; i hvertfall inntil videre. Laaknor 28. okt 2008 kl. 14:10 (CET
Hva menes med innholdet i artikkelen? Er "selve innholdet" det som står i en parentes som "også:" i starten av artikkelen, og alt annet er artikkelnavn eler overskrift? Og dessuten vil folk finne artikkelen selv om den ligger under vokk, med en omdirigeringsside.PeterL
Lar dere være å svare for å slippe å komme med et argument, og likevel aldri la det trengs å endres? Så det an bli sånn for alltid og hvis noen prøver å fikse vandalismen deres, blir de utestengt for vandalisme, selv om det er dere som er vandalene her?
Beklager, jeg har ikke sett at du har skrevet her, og noen andre må ha godkjent endringen din. Selve innholdet er all teksten som du leser. Oppslagsordet/artikkelnavnet er det som ligger i overskriften. Oppslagsordet skal være det som flest mulig forventer at artikkelen skal hete, uavhengig av hva f.eks. Språkrådet mener at det skal hete på norsk. Hvis 60% av de som besøker Wikipedia mener det skal hete «wok» og 40% mener det skal hete «vokk», så skal det ligge på wok, med en omdirigering fra vokk. Laaknor 12. nov 2008 kl. 16:03 (CET)

Begynn en diskusjon om Wok

Start en diskusjon