Diskusjon:Vy Buss

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skillet mellom NSB Biltrafikk og Nettbuss/Nettlast?[rediger kilde]

Jeg har tenkt å etter hvert prøve å skrive litt om historikken til Nettbuss og foregående virksomheter, men jeg er litt usikker på hvordan jeg i hovedsak skal dele det opp. Tidligere hadde jeg en idé om å dele det før og etter omgjøringen til aksjeselskap 1. desember 1996, men det føler jeg at ikke er en viktig nok endring til å dele det. Da kunne man like gjerne ha delt det da NSB Biltrafikk ble skilt ut som egen divisjon 1. september 1988. Så har jeg også tenkt på å ha hele historien i én artikkel, men det blir også litt feil, for NSB Biltrafikk var på ingen måte bare et busselskap som Nettbuss er, men også et godsbilselskap, eller det man rett og slett kalte et rutebilselskap. Da NSB Biltrafikk ble til Nettbuss og Nettlast 10. februar 2000 ser jeg på som det aller viktigste skillet i virksomhetens historie. Riktignok ble godsaktivitetene ikke overført til egen virksomhet før senere samme år, og i november samme år ble Nettlast solgt til Posten, men det er uansett det skillet som markerer forskjellen mellom et buss- og godsselskap og et rent busselskap. (Helt ren busstrafikk har det heller ikke vært, for blant annet hadde Nettbuss Drammen en postrute med skapbil mellom Kongsberg og Rødberg helt fram til nyttår 2011, men det blir jo ikke det samme som å drive med godstrafikk på vei som tidligere.)

Så da regner jeg med å skrive historien fra 1925 til 2000 i artikkelen NSB Biltrafikk (som i dag er en omdirigering), mens historien etter 2000 havner i denne artikkelen. Kanskje får jeg også til en liten stubb om Nettlast. Er det noen innvendinger? Burde jeg likevel skrive hele historien i én artikkel, selv om det omhandler litt forskjellige virksomheter? Bergenga (diskusjon) 22. sep. 2015 kl. 00:21 (CEST)[svar]

Bare pass på og lenke til og fra de forskjellige artiklene så blir det nok bra. :-) Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 23. sep. 2015 kl. 01:13 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nettbuss. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. apr. 2019 kl. 11:00 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vy Buss. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. apr. 2021 kl. 07:54 (CEST)[svar]