Diskusjon:Vrangselva

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Renner ikke elva fra Sigernessjøen, slik det står i den opprinnelige artikkelen? Kanskje kunne man også skrive at kilden er Bæreia, selv om elva mellom Bæreia og Sigernessjøen er kjent under navnet Holeråa. Synes noen noe? JR

Jeg tok egentlig en råsjans på å skrive Sigernessjøen opprinnelig, men etter å ha snakket med andre om saken, gjorde jeg om til det som kan dokumenteres ut fra kart. Hva bekken/åa/elva mellom Sigernessjøen og Lierfløyta heter, har jeg ikke klart å finne ut. Å skrive at Vrangselva renner fra Bæreia blir litt feil synes jeg, da Føskersjøen og kanskje andre tjenn og myrer like godt kan være kilden. Ters 13. okt 2008 kl. 21:34 (CEST)

Hedmarks laveste punkt?[rediger kilde]

Er punktet der Vrangselva krysser grensen mot Sverige Hedmarks laveste punkt, eller er Mjøsa lavere? Mjøsa er ifølge Wikipedia 123 moh, slik jeg kan se kart er Vrangselva på omrent det samme der den renner inn i Sverige. Noen som vet sikkert? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jraabe (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Mjøsas høyde er vel middelvannstand eller noe. Terrenget ved Vrangselva er ganske flatt, så høyden går nok ikke så mye ned ved lav vannføring. Da spørs det hvor mye lavere Mjøsa kan bli, og om man er ute etter absolutt det laveste det er mulig å komme i Hedmark (tørrskodd regner jeg med), eller bare det jevnt over laveste over tid. Det vel også et spørsmål om man er ute etter naturlig høyde eller menneskeskapt høyde, for Mjøsa er vel regulert om jeg husker rett. (Det er noen regulerte sjøer sør-vest i Eidskog også, men jeg tror ikke deres naturlig høyde vil være så mye lavere at de kan være lavere enn Vrangselva.) Ters (diskusjon) 27. apr. 2015 kl. 07:34 (CEST)

De to kildene i artikkelen er den samme[rediger kilde]

Ser det ut som. Burde vel kunne sløyfe den ene. --Jraabe (diskusjon) 23. des. 2020 kl. 18:59 (CET)