Diskusjon:Visum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen som kan si noe om vandel ved visum ? LOV 1971-06-11 nr 52: Lov om strafferegistrering sier lite om hvorvidt andre nasjoner har tilgang på en gitt person sin vandel, men det ligger vel litt i kortene att det fungerer på den måten.

DinSide har skrevet dette, under overskriften "Utfyllende opplysninger" (som jeg regner med er synonymt med "uttømmende politiattest")Artikelen :

"Også utenlandske myndigheter får opplysninger fra registrene. Men bare hvor dette fremgår av overenskomst eller annen avtale eller som følger av medlemskap i en internasjonal organisasjon. Opplysninger ut over dette må ikke gis uten samtykke fra Justisdepartementet."

Hvilken overenkomst er dette, og hvilken opplysninger ?

Her en artikkel / liste over 54 yrkesgrupper som trenger vandelsattest Artikkelen :

"Ved søknad om arbeids- og oppholdstillatelse i utlandet" trenger man vanlig attest. Ved "Visum (over tre måneder)" trenger man uttømmende politiattest. Er det bare jeg som stusser på dette ? Visum; hvor ? til Norge eller til Canada / USA ? Og med tanke på de nye bio-passene vi har fått, hva ineholder de ? Det sies at de nye passene ikke inneholder annet enn det som er synlig på selve passet. Stemmer dette, eller er det noe vi ikke har blit fortalt ?

Det som bekymrer meg er at man i norge, i en vanlig attest ikke tar med forhold som er eldre enn 2/5/10 år gamle, alt etter alvorlighetsgrad og straff. Hvis en fremmed nasjon har tilgang til disse opplysningene, uten at man har muligheten til å vite det er man da sikret etter norsk lov mhp Lov om strafferegistrering og personvern osv ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.108.39.144 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Politiet[rediger kilde]

I følge politiet er det ved viusm krav til vanlig vandelsattest. Om dette stemmer finner man vel ut av om man prøver. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.108.39.144 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)