Diskusjon:Vingersnoret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordsåa[rediger kilde]

Det virker merkelig på meg at den skal hete Nordsåa. Jeg har aldri hørt det navnet i bruk. Dessuten lurer jeg på om det er Norsåa og ikke Nordsåa, selv om den riktignok renner inn/ut av nordenden av Vingersjøen og Norsåa er litt smør på flesk (men betydningen av ordet Nor har nok gått i glemmeboka etterhvert). Man hører jo ikke forskjell på de to navnene, så man kan lett misforstå navnet ved muntlig overlevering. En annen ting er om vi burde kreve kildedokumentasjon på stedsnavn, og hvilke kilder som er gode nok, men det er jo noe nordmenn kan krangle om i årevis. Ters (diskusjon) 2. aug 2013 kl. 13:16 (CEST)

Det vi i så fall måtte krangle om, er om vi skal forholde oss til lover og offentlige myndigheter. Etter Lov om stadnamn, er det Kartverket som fastsetter navn/skrivemåten på navn. Dokumentasjon på stedsnavn finnes hos Kartverket (norgeskartet.no), og kan enkelt brukes med kildehenvisning i artikler. I dette tilfelle er det Noret som er fastsatt, jfr. faktaark. I mange tilfelle er det flere navn/skrivemåter som er godkjent, og det vil også framgå om det er navn som ikke er godkjent. Så ikke her. Hebue (diskusjon) 2. aug 2013 kl. 14:11 (CEST)
Statens kartverket regulerer kun navn til offentlig bruk, så det ingen lover å forholde seg til for Wikipedianere generelt. Men det er en særs viktig kilde, kanskje den eneste faglig fundamenterte i Norge. Å følge Kartverket gjør det kanskje også enklere for de som må følge loven å bruke tekst fra Wikipedia. SSRs dekning av Kongsvinger kommune er forøvrig fortsatt relativt dårlig, eller var det sist jeg sjekket, så at et navn ikke står der sier ikke stort. Kartverket holder fortsatt aktivt på med datafangst når det gjelder stedsnavn, også fra Wikipedia har jeg sett. Noret er forøvrig det navnet jeg er vant med. Ters (diskusjon) 2. aug 2013 kl. 15:48 (CEST)