Diskusjon:Vindhelleveien (Lærdal)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har kalt artikkelen for Vindhelleveien. I nynorsk tekst brukes Vindhellavegen, men jeg mener det blir feil på bokmål. Jeg foretrekker vei, og siden Vindhella er bestemt form, må det hete Vindhelleveien og ikke Vindhellaveien. Men hvis noen mener veldig sterkt at jeg tar feil, så må de gjerne flytte artikkelen. Blue Elf 28. mar 2008 kl. 22:52 (CET)

For øvrig argumenteres det i Fylkesarkivets artikkel for at den opprinnelige og rette skrivemåten på skaret sannsynligvis er Vinhella, og det virker fornuftig for meg. Men selv om Vindhella kanskje er feilaktig, så er det den vanlige skrivemåten, så vi får holde oss til det her på wiki. Blue Elf 28. mar 2008 kl. 22:59 (CET)

Bruk Vindhella[rediger kilde]

Lokalt brukes "Vindhella" om vegen, og "Vindhellaskaret" om selve skaret. Da er det Vindhella som bør brukes, og ikke en bokmålifisering eller annen omskriving. Navnet har ikke noe med vind å gjøre, dette er en omskriving fra dansk og/eller bokmål, så skaden er forsåvidt gjort for lenge siden. Navnet kommer fra det gammelnorske vin, som betyr slette nede ved vann/elv, og hella viser til bakken opp (fra elva), en helle, steinsatt, kanskje hellere som en trapplignende funksjon opp skaret - trolig fra tiden før den første veibyggingen kom i 1793. Det opprinnelige navnet er Vinhella. Bruker:Jarao 01. mai 2012 kl. 15:10 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vindhelleveien (Lærdal). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 12:11 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vindhelleveien (Lærdal). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. okt. 2021 kl. 11:13 (CEST)[svar]