Diskusjon:Vindafjord

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Grenser til Stord[rediger kilde]

Hvorfor ble det tatt ut at kommunen grenser til Stord i nordvest? Grensen går nord for Ilholmane og nordøst for Tittelsnes. Det har tidligere også vært ferjeforbindelse mellom Utbjoa i Ølen og Skjersholmane på Stord.

Det er mulig å reise fra Ølen til Stord sjøveien, men ifølge mitt kart (Store Norske Norgesatlas) må det skje via Sveio eller Kvinnherad, fordi Sveio og Kvinnherad har felles sjøgrense mens Ølen og Stord ikke har det. Store Norske er kanskje ikke eksperter på sjøkart, så det finnes kanskje en bedre referanse. --Eddi (Snakk) 5. des 2005 kl.15:58 (UTC)
Har funnet flere kart med motstridende informasjon, bl.a. Store Norske Norgesatlas (2000) som sier at Sveio grenser til Kvinnherad, mens Stord ikke grenser til Ølen, og inatur (online) som sier at de fire kommunene møtes i et punkt, og alle grenser til alle. Ble kommunegrensene endret da Ølen gikk over fra Hordaland til Rogaland i 2002? Finnes det noen referanse for dette, eller et mer offisielt kart enn inatura? --Eddi (Snakk) 5. des 2005 kl.20:17 (UTC)
Kommunegrensene ble ikke justert når kommunene skiftet fylke. Hvis du velger målestokk 1:50000 på inatur ser du at Sveio ikke grenser til Kvinnherad, men kun til Stord og Ølen. Ølen (Vindafjord) derimot grenser til Sveio, Stord og Kvinnherad på sjøsiden. På Ølen kommune sine hjemmesider står det også at kommunen grenser til Stord.
Om en sjekker kommunegrensene på [1] går det klart fram at nye Ølen/Vindafjord kommune (nåværende Ølen) ikke vil grense mot Stord. Om en forstørrer kartet nevnt i kartrefreransen over ser en at det ER en forbindelse mellom kommunene. Stord kommune nevner imidlertid verken Ølen eller nye Ølen/Vindafjord kommune som nabokommune i oversikten på sitt nettsted, noe jeg mener bør være relativt håndfast, ettersom kartene ikke er helt enige. ([2]) Det er snakk om grenser i hav, og jeg er usikker på hvor nøye en er med slikt innaskjærs. Ettersom det er et grensetilfelle mener jeg det bør dokumenteres at det er en geografisk forbindelse om dette påstås, selv om den er over vann. --Frodese 5. des 2005 kl.23:14 (UTC)
Da har vi altså følgende versjoner og kilder:
Konklusjon: Opptil flere av kildene er unøyaktige, og/eller grensene er endret på et eller annet tidspunkt. Jeg vet ikke hvem jeg skal stole mest på av Stord og Ølen, eller av GisLink og Inatura. Hvem kan gi den offisielle, riktige versjonen og kanskje også forklare uoverensstemmelsene mellom kildene? --Eddi (Snakk) 6. des 2005 kl.15:34 (UTC)
På kartet til norge.no ser det ut som om spissene av havgrensene til Ølen (nye Vindafjord) så vidt møtes på et punkt ute i fjorden. Et spørsmål er om det fins offisielle havgrenser for en kommune. Har en kommune en offisiell "kontinentalsokkel", eller er grensene bare tegnet omtrent midt mellom kommunene? --Gunnernett 6. des 2005 kl.16:12 (UTC)
Her er et kart i større målestokk fra norge.no, som burde være detaljert nok hvis dataene er riktige. Jeg mistenker imidlertid at flere av de omtalte elektroniske kartene ikke tar det så nøye til sjøs. Grensene er antakelig definert offisielt nok, men det har gjerne skjedd for lenge siden og uten tanke på moderne økonomisk aktivitet som fiskeoppdrett og annen virksomhet forankret i fjordbunnen, slik at sjøgrensene etter hvert kan få større betydning. --Eddi (Snakk) 6. des 2005 kl.17:39 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vindafjord. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 12:07 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vindafjord. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. sep. 2018 kl. 18:35 (CEST)[svar]