Diskusjon:Vilhelm I av England/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har endret forekomstene av "Villiam" til "Vilhelm".[rediger kilde]

... Han heter jo Vilhelm på norsk, jfr. artikkelens titel. "Villiam" forekommer meg å være en konstruksjon. Det gir bare noen få treff i kvasir (97 mot godt over 5 000 treff for Vilhelm). Wolfram 2. feb 2005 kl.00:39 (UTC)

Takk, det er en glipp. Det skal selvsagt være Vilhelm gjennom hele; problemet er nok at jeg tenker William og skal skrive Vilhelm, og da taster ikke fingrene alltid det de skal. Cnyborg 2. feb 2005 kl.09:31 (UTC)

Begravelse - en myte?[rediger kilde]

Jeg siterer fra teksten:
«Hans begravelse ble ikke en konge verdig; i sine siste år var han blitt svært korpulent, og hans legeme fikk ikke plass i sarkofagen som var forberedt til ham. Biskopene som var tilstede, måtte dytte legemet på plass, noe som resulterte i at gasser i kroppen tvang seg ut slik at de sørgende flyktet fra kirken.» (sitat slutt)
Jeg har akkurat vært på en guidet tur i Abbaye aux Hommes i Caen, og guiden der sa at dette var en myte som ikke stemte. Finnes det noen sterke kilder som tyder på at dette faktisk var tilfelle? --Simny (diskusjon) 9. sep. 2014 kl. 17:09 (CEST)