Diskusjon:Videotorg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Videotorg" :-)[rediger kilde]

Jeg har aldri hørt ordet "videotorg" før :-) Litt graving antyder at "videotorg" var navnet på et prosjekt hos Telenor for 24 år siden. Det ser ikke ut som om navnet slo an :-)

Denne artikkelen har ikke fått særlig oppdatering de siste 10 år. Og det merkes :-)

"Et system som gjør det mulig å se videoklipp" er et understatement; video on demand brukes for fulle spillefilmer.

Men det er ikke helt lett å finne ut hvilket begrep artikkelen burde vært sentrert rundt. "IPTV" er et begrep som mange ikke har noe særlig mange noe forhold til. "Digital-TV" dekker mer enn bare video on demand. "Strømming" er et begrep som brer om seg, men det brukes mest om lyd, og det kan antyde sanntidsdistribusjon, som på sett og vis kan være det motsatte av video on demand. Kanskje "Video on demand" er det minst dårlige begrepet å bruke her?

Hva gjør vi?

Joreberg (diskusjon) 28. mai 2021 kl. 19:39 (CEST)[svar]

Det ser ut som Statped (Statlig spesialpedagogisk tjeneste) har et videotorg på Vimeo[1] som er blant annet består av gamle opplastede DVD-er. Synes navnet klinger bra: Et virtuelt torg hvor man kan gå og finne filmer man kan strømme, tilsvarende om man skulle gått rundt på et torg og fysisk finne DVD-er. Når det er sagt virker navnet lite brukt. Skrev om introen til «Videotorg, bedre kjent fra det engelske navnet video on demand (VOD), er et system som gjør det mulig å se videoklipp over et nettverk som del av et interaktivt tv-system.» Hva tenker du om det? Sauer202 (diskusjon) 3. jul. 2021 kl. 12:46 (CEST)[svar]