Diskusjon:Verdiskaping

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Den opprinnelige teksten i denne artikkelen var:

Verdiskapning er bruk av kunnskap, penger og arbeid med det formålet å frembringe økonomiske verdier. Den verdiskapningen som da skjer er skattbar næringsinntekt.

Den videre utredningen som er lagt til er langt på vei overflødig. - Degress 2. april 2009 kl. 17:02 (CEST)

Du slutter aldri å overraske! Du mener altså at BNP er en «overflødig» innfallsvinkel til begrepet verdiskaping? Moh MHaugen 2. apr 2009 kl. 23:57 (CEST)
Jeg har problemer med artikkelen som helhet. Den er kanskje grei som en del av en sosioøkonomisk utredning om skatt og avgift, men skiller innmari dårlig mellom dette og hva som må antas å være verdiskapning per se. (jeg tenker utføre bestemte handlinger, fullføre, forflytte, lagre, finne mottaker og veksle inn i penger eller naturalia ) Verdibegrepet er vanskelg nok ellers, men her synes mye å være tatt for gitt. Degress overforenkler så langt at det hele blir tautologisk fram til skattefuten. Lykke til, en eller annen med solid forankring i økonomisk teori og - filosofi! Mvh ;--D Bjørn som tegner 3. apr 2009 kl. 00:13 (CEST)

Det går an å reflektere mer over temaet, og det er høyst aktuelt. Men refleksjoner er neppe relevant for Wikipedia. Jeg hadde BNP som skolepensum for 40 år siden. - Degress 6. april 2009 kl. 13:08 (CEST)

Denne artikkelen er svak, mangelfull, skjevt vinklet og delvis misvisende. Den tar ikke opp forskjellene eller problemstillingene rundt bruk av netto- og bruttoprodukt som verdiskapingsbegrep. Den presenterer heller ikke skillet mellom intern og ekstern verdiskaping; bruttoprodukt er kun et mål første varianten. Fordelingen av den interne verdiskapingen burde vært utdypes. Den unngår dessuten å nevne at bruttoprodukt har en annen definisjon for offentlig forvaltning og annen ikke-markedsrettet virksomhet, enn for markedsrettet virksomhet eller offentlig forretningsdrift. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.111.221 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du har nok rett. Flott om du kan forbedre den! Haakon K (diskusjon) 3. mai 2013 kl. 20:34 (CEST)

Økonomisk begrep på avveie?[rediger kilde]

Verdiskaping brukes i bredt omfang i politikken. Brukt utenfor sitt økonomifaglige miljø, er ordet misvisende da verdi ikke betyr bare penger i resten av samfunnet. Burde det økonomifaglige begrepet endres? Er ikke f eks "økonomisk verdisamling" eller "kroneverdiøkning" mer dekkende i en politisk kontekst? Sblarsen (diskusjon) 19. apr. 2019 kl. 09:54 (CEST)