Diskusjon:Vekter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Da har jeg lagt til en del informasjon om utdanningen til vektere. Informasjonen er langt fra komplett og jeg håper flere kan tilføre mer informasjon, spesielt ang. fagbrev. Jeg la også merke til at det er to seperate wikiepdia innlegg for vektere nå og før. Personlig så mener jeg at disse bør slås sammen til en. Jeg kan ikke se noen grunn til at disse skal være delt opp. Jeg kommer til å legge til referanser i løpet av dagen.

alehel 28. mar 2010 kl. 12:27 (CEST)

Det er utrolig mye man kan si om vektere og vekteryrket. Jeg jobber selv som vekter for et større vaktselskap og ønsker derfor å se at denne siden utvides. Jeg sitter nå og skriver en del på datamaskinen min om diverse vekter relaterte saker. Når alt er klart vil jeg integrere dette med det som allerede står her. Jeg savner blant annet mer utfyllende informasjon om utdannelsen til vektere. Informasjon om de forskjellige tjenestegrenene burde også være mer utfyllende siden det er ganske mye mer som kan sies om dette.

Ellers kommer jeg også til å opprette en del nye artikler som er relatert til sikkerhetsbransjen. Blant annet så mangler den norske Wikipedia en artikkel om ISPS.

Det hadde vært fint om vi kunne få med bilder av norske vektere i vakt uniform, helst to tre bilder av vektere fra forskjellige vaktselskaper for å gjøre artikkelen mest mulig balansert. Så hvis det er noen som har bilder av vektere hadde det vært et godt bidrag.

alehel 28. mar 2010 kl. 11:18 (CEST)

Opprydding. Denne artikkelen har vært ignorert for lenge. Den handler faktisk om et viktig tema i Norge, men har vært overlatt til anonyme IP adresser som har lagt inn reklame (eget?) navn i liste over vaktselskap. Listen er fjernet fordi den neppe var særlig riktig. En slik liste må kildebelegges og begrunnes skikkelig for ikke å ende som reklame. Teksten er ufullstendig og mangler kontakt med vaktvirksomhetsloven som altså regulerer hva godkjente vaktselskaper får lov å holde på med. Vekterutdanningen har vært under endring lenge og nå er nye regler på trappene. Resten av regelverket har også utviklet seg ganske mye siste 10 år. Her trengs å leses NOUer og Ot.prp.er som ligger til grunn for vaktvirksomhetsloven og gis en beskrivelse av regelverket. Hva som er bedriftsinternt (som f. eks ovenfor nevnte tjenestegrener) og hva som er offentlige føringer bør gjøres. Hele avsnittet om vekterutdanning må omarbeides, men det er neppe noen vits før nytt regelverk er på plass. Jeg er grunnleggende skeptisk til om listen over tjenester er særlig relevant eller om dette er mer bedriftsinterne beskrivelser. Dette må forankres i hva som lovgiver faktisk definererer som vakttjeneste. Sverige har også en ordning med vektere, og det bør beskrives hva som er forskjellig fra norske forhold se hvordan det er gjort i ordensvakter. Det finnes sikkert også lignende i resten av Norden. Og så er det EØS med sine krav til å godkjenne sammenlignbare utdanninger og hvordan det slår ut hvis utlendinger kommer til Norge med utenlandske kvalifikasjoner. Her er nok å ta tak i for interesserte. Først og fremst trenger dette kontakt med hva lovgiver sier at en vekter er. Stallo (diskusjon) 12. jan 2013 kl. 23:46 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vekter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 04:43 (CEST)[svar]

Betegnelsen er da "vaktmann"?[rediger kilde]

Disse vaktmannskapene går da under betegnelsen «vaktmenn» eller «vakter»?

«Vektere» https://no.wikipedia.org/wiki/Vekter_(eldre_tid) er en for lengst forsvunnet yrkesgruppe, og det er vel de som har leksikal interesse? Mvh --Nordfra (diskusjon) 16. nov. 2022 kl. 14:22 (CET)[svar]