Diskusjon:Valp

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her står det: "En valp (også skrevet hvalp)" Dette gjør meg usikker. Jeg klarer ikke å finne noen riksmålsordliste på Internettet, så jeg vet ikke om valp er tillatt på riksmål. Men jeg har aldri sett det i bruk steder hvor riksmål normalt er i bruk. Hadde vært fint om noen kanskje kunne sjekke dette?

Det at det nevnes at det også skrives hvalp tyder på at artikkelen er på riksmål, siden hvalp ikke er tillatt på bokmål. For at dette skal stemme er det nødvendig at valp er tillatt på riksmål. Hvis ikke gis det uriktige opplysninger om hva som er tillatt i bokmål. For at dette skal kunne stemme må begge former være tillatt i samme språket.

Hvis det viser seg at valp ikke er tillatt i riksmål synes jeg denne artikkelen bør vurderes som ment som bokmål, men med en misforståelse. Og at det om hvalp enten tas bort, eller at det legges til at dette kun er riksmål, og ikke bokmål eller noe.

Men alt dette er jo avhengig av at valp faktisk ikke er tillatt på riksmål, og det har jeg som sagt ikke klart å sjekke.

PeterL