Diskusjon:Vaksdal Posten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen som vet om denne avisen heter "VaksdalPosten" eller "Vaksdal Posten"? Tittlen på websiden deres er "VaksdalPosten", men nederst på siden står det "Vaksdal Posten". (I mine øyne er "VaksdalPosten" uten orddeling bedre, selv om "Vaksdalposten" ville være å foretrekke. Men selvsagt må det offisielle navnet brukes her.) Kissa 29. okt 2004 kl.00:02 (UTC)

Aksjeselskapet er registrert i Brønnøysund som Vaksdal Posten. --Duffman 29. okt 2004 kl.00:08 (UTC)
Isåfall heter avisen «VaksdalPosten», og utgis av selskapet Vaksdal Posten. Selskapet og det navnet avisen publiseres under er i prinsippet to forskjellige ting. Det gjelder også der det er et tilsynelatende sammenfall. Eksempelvis utgis avisen «Aftenposten» av Aftenposten AS; her er det første avisens navn og det andre utgiverens (selskapets). Wolfram 29. okt 2004 kl.01:17 (UTC)
Det er jeg fullt klar over, akkurat som avisen The Washington Post utgis av The Washington Post Company. Jeg tenkte bare at firmanavnet ville gi en pekepinn på stavemåten i avisnavnet. --Duffman 29. okt 2004 kl.01:59 (UTC)
Godt poeng. På siden "Fakta om VP" [1] brukes kun "VaksdalPosten" uten mellomrom. Mellomromsvarianten ser ut til å bare være brukt om aksjeselskapet (i hvert fall på websidene til avisen). Kissa 29. okt 2004 kl.08:49 (UTC)
Avisen er registrert i Medieregistret som «Vaksdal Posten» (gammeldags norsk rettskrivning). Det er helt normalt at eierselskapet har et annet navn enn avisen; jfr. Bladet Tromsø AS utgir avisen «Tromsø» (som vi har hatt en debatt om tidligere). Men «VaksdalPosten»; kfr. «NorgesGruppen» (uten ordmellomrom); må oppfattes som varemerker - slike ordsammensetninger bryter med norsk rettskrivning og har ingen plass hjemme i et leksikon. 29. okt 2004 kl.09:55 (UTC)
Hva mener du ville være riktig tittel på en wikipedia-artikkel om NorgesGruppen? Kissa 29. okt 2004 kl.19:14 (UTC)
Selvsagt "NorgesGruppen", det er jo det som er firmanavnet. Firmanavn er ikke bundet av rettskrivning, like lite som privatpersoner. 82.164.216.160 29. okt 2004 kl.19:21 (UTC)
Der er jeg delvis uenig med siste taler. Jeg mener riktig oppføring må bli «Norgesgruppen». Jeg kan ikke selv beslutte at mitt fornavn skal skrives med liten forbokstav, heller ikke at den sjuende bokstaven i mitt etternavn heretter skal skrives med stor bokstav. Jeg aksepterer derfor at «NorgesGruppen» betraktes som et varemerke, ettersom det ikke er noen fornuftig grunn å bruke stor bokstav mitt inne i denne ordgruppen. Du har rett i at etternavn ikke er bundet av rettskrivning, men dette med store og små bokstaver bør man holde orden på. Jakro64 30. okt 2004 kl.10:57 (UTC)
Hva med A-ha? Her står det at "The correct title is a-ha." Kissa 30. okt 2004 kl.12:23 (UTC)
Det er to måter å se dette på: 1. Man skriver «varemerket», som vil være eneste alternativ når man har med å gjøre et navn som ikke har noen åpenbar betydning eller som ikke danner et vanlig ord (f.eks. V-1, XY osv.); og 2. Man fører opp ordet i henhold til normal rettskrivning og fører varemerket i parantes. Jeg tror dette også vil være det mest praktiske ettersom ikke bare Wikipedia vil få problemer med et slikt navn, men f.eks. også mange rettskrivningsprogrammer og utenlandske brukere. Dette er heldigvis et sjelden problem. (Det er dog unntak når en periode kan starte med liten bokstav, f.eks. med «af Morgenstierne ...», «bin Landen ...», «von Krogh ...» og «ben Gurion ...» o.l.) Jakro64 30. okt 2004 kl.12:53 (UTC)
Og så har man grensetilfeller som f.eks. LaTeX og TeX som egentlig er vanlige ord. Jeg skjønner hva du mener, altså, og synes "Vaksdal Posten" er grei, men man bør kanskje ha aksept for "kreative" navn/skrivemåter dersom disse er innarbeidet eller offisielle nok.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vaksdal Posten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. jul. 2017 kl. 05:43 (CEST)[svar]