Diskusjon:Vær Varsom-plakaten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vær varsom-plakaten er oppdatert og endret høsten 2005 og ikke sist i 2001 som det står i denne artikkelen.

Vær Varsom-Plakaten ble endret med virkning fra 01.01.06, ref. [1] (riktignok vedtatt i 1995). Saken på Wiki er ikke oppdatert i hht til dette, og blir gjort av undertegnede i løpet av kvelden om ingen andre føler seg kallet før den tid... --Frodese 10. jan 2006 kl.15:22 (UTC)

Hva skjer dersom en bryter Vær varsom-plakaten?[rediger kilde]

Alltid lurt på. Kunne det vært interessant å ta med her? - Jetro 28. mar 2007 kl. 08:26 (CEST)

Dette skjer:[rediger kilde]

Medier som bryter Vær varsom-plakaten - og som blir klaget inn til PFU - blir felt av PFU.

For mediene betyr det at de må publisere PFUs kjennelse. I avisene betyr det at kjennelsen blir trykket i avisa, i radio og fjernsyn blir den som regel lest opp.

Ut over det er det ingen direkte konsekvenser. Men det er selvfølgelig et prestisjetap. Og PFU offentliggjør hvert år en statistikk over hvilke medier som er felt og hvor mange ganger de er felt. Mange fellelser bidrar til økt prestisjetap.

Dessuten er PFUs avgjørelser til en viss grad normgivende for alle norske medier. PFUs holdninger i forhold til samtidig imøtegåelse, identifisering av barn, og - nå sist - bruk av skjult kamera, tydeliggjør de etiske grensene for alle norske medier.

Lars H 29. mar 2007 kl. 19:46 (CEST)

Har lest at NRKs hovedredaksjon ser på klagesaker hos PFU som en positiv ting. Begrunnelsen var at NRK vil være ledende innen nyheter/generelle programtilbud/dokumentarfilm, og dette gir dem feedback på hvilke deler av kringkastingen som berører folket mest. Kan lete etter denne artikkelen der alt dette står. Tror det var på nrk.no, eller dagbladet.no - Er dette en interessant ting å ha med i denne wikipedia-artikkelen? --Sivert Almvik 8. jun 2007 kl. 13:39 (CEST)
NB: Dette var selvsagt klagesaker som registreres hos PFU, ikke kjennelser mot seg. --Sivert Almvik 8. jun 2007 kl. 13:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vær Varsom-plakaten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jun. 2019 kl. 12:45 (CEST)