Diskusjon:Uleåborg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svensk eller finsk skrivemåte?[rediger kilde]

Hva er normen for finske stedsnavn? Jeg ville tro vi valgt finsk stavemåte? __meco 10. sep 2006 kl. 17:46 (UTC)

Vi følger normalt Språkrådet. Se http://www.sprakrad.no/templates/Page.aspx?id=3304 og http://www.sprakrad.no/templates/Page.aspx?id=3306. Der ser man at Oulu er klammeform. ZorroIII 10. sep 2006 kl. 17:50 (UTC)

Det er helt riktig at språkrådet har vedtatt at der det i det hele tatt finnes et svensk navn, skal det brukes. Når vi nordlendinger kjører over grensa ved Kilpisjärvi eller Karasjok, viser alle skiltene til Oulu, når vi kommer til Oulu, er det ikke en kjeft som snakker svensk. Siden vi stort sett snakker engelsk med innbyggerne, er det merkelig at vi fortsatt skal si Oulu. Det er jo noe annet med byer som Jakobstad/Pietarsaari (svensk flertall) eller Kokkola/Karleby (finsk flertall), her er den svenske formen offisiell og brukes ved siden av den finske. Men altså: Det er jo språkrådet som er problemet, ikke Wikipedia. Bruker: Osopolar

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Uleåborg. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. mai 2018 kl. 06:02 (CEST)[svar]