Hopp til innhold

Diskusjon:Type C3

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har prøvd meg på en "språkvask" Noen får vudere om den holder mål og evt fjerne merknaden.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Steinhj (diskusjon · bidrag) 6. mar 2008 kl. 21:01 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Språkvask vs. lesbarhet[rediger kilde]

Hei,

Jeg tok meg den frihet å fjerne {{språkvask}} merkingen på denne artikkelen da jeg ikke greide å se noen nevneverdige problemer med språket, og jeg på toppen av det hele observerte kommentaren over der Bruker:Steinhj sier at han har vasket artikkelen. Bruker:Bjørn som tegner har nå satt dette inn igjen med kommentaren «Fortsatt lite forståelig innhold, der for mye bakgrunnsstoff tas for gitt, og resten er litt hulter til bulter». Så vidt jeg kan skjønne er ikke dette egentlig en språkvask—som handler om å rette stavefeil, fjerne anglisismer, korrigere settningsoppbyggning (f.eks. i tekst oversatt av maskin, eller av noen som ikke har Norsk som morsmål), osv.—men heller en oppfordring om å skrive om for å unngå fagjargon eller å gjøre innholdet tydelig for ikke-eksperter på fagområdet som artikkelen faller under. Dette er muligens en annen vedlikeholdsmal, men er ikke, etter min mening, det språkvask malen er til for. --Xover 31. jul 2009 kl. 11:23 (CEST)

Jeg er enig med deg, men det er trolig et problem at man ikke har en slik mal som du etterlyser. I dette tilfelle tror jeg at mye vil ordnes med en ny ingress. Jeg skal prøve å skrive den og fjerne malen, så får vi se hva som skjer. Mvh Harald Haugland 31. jul 2009 kl. 11:41 (CEST)