Diskusjon:Turbo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ville bare [påpeke] noen feil, blant annet "dumpventil", der det sies at det hovedsaklig brukes på lastebiler og trimmede gatebiler, men det har seg jo sånn at dieselmotorer ikke har dumpventil, og kan heller ikke ha det, og lastebiler har dieselmotorer, så dette blir feil informasjon.

En annen ting er at det er skrevet at dumpventil er også kalt "Pop-off", noe som egentlig er noe helt annet, som egentlig er en sikkerhetsventil som åpner seg når trykket overstiger det den er satt til, som man bare finner på løpsbiler.

I tillegg står det endel andre småfeil som kunne vært forbedret av litt mer kyndige folk :)

Kjør på: Du kan også redigere sider. Harald Hansen 23. mar 2006 kl.09:04 (UTC)

Sånn, da var noe av det rettskrevet. Ikke meningen å slenge såkalt "dritt" men forfatteren hadde skrevet en god del der som han overhodet ikke hadde peiling på. Var et par ting som faktisk gikk i mot fysikkens lover så... Men borte er det hvertfall nå :)


Et par ting som må være feil. Ikke bare en kompressor men også en turbo må stjele litt av dreiemomentet til motoren ved at det dannes s.k. "back-pressure" fra eksosen mot stemplene (framgår også av den refererte eksterne beskrivelsen). Og referansene til fysikken om volum, trykk og temperatur må være tøv - de gir ikke mening. Jeg har liten peiling på motorer så jeg skal ikke påta meg å skrive en ny tekst, men jeg mistenker årsaken snarere ligger i å unngå for tidlig tenning, igjen ref. den eksterne beskrivelsen. Trenger også bedre språk; jeg har gjort litt. Geir Halbo, 13. jan 2013 kl 19 CET