Diskusjon:Trabant

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg mener det er feil at Trabant 501 var den mest kjent modellen, da det mest sannsynlig ikke finnes noen 501-modell, men en 601. Det er denne som er omtalt i den engelske Wikipedia-artikklelen, og på denne siden: [[1]] omtales også 601-modellen som den mest berømte: "Several models were produced but the most famous one was the model 601 that started life in 1967 and was sold until after the fall of the wall relatively unchanged to 1991." Ved en sammenligning mellom denne siden og den norske artiklelen ser man imidlertid at produksjonsperioden ikke samsvarer. Finnes det i det hele tatt noen 501-modell, når ble denne produsert, og hvilken er i så fall den mest berømte - 501 eller 601? Eller er det slik at 501 egentlig er 601? Dette bør oppklares. Bjartewe 2. des 2004 kl.02:37 (UTC)

At Trabant var en av de bedre østblokkbilene kan nok diskuteres[rediger kilde]

Jeg synes det er helt feil å si at Trabant sammen med Wartburg var en av de bedre østblokkbilene. Jeg vil heller kalle den en av de dårligste. Biler som Lada, Yugo og Skoda vil jeg si var hakket bedre. At Lada er kjent for å være en drittbil er ikke et godt nok argument. Lada var i hvert fall en fullt brukbar bil, som dessuten var meget slitesterk og mange av de er fortsatt på veien. Ladaen ble eksportert til andre østblokkland og var den mest populære bilen der. Den ble også eksportert til vesten, og i Norge var Lada populære biler på 1960-, 70- og 80-tallet. Den ble produsert i Russland i samme form som under sovjettiden frem til langt ut på 2000-tallet. Trabant ble også eksportert til andre østblokkland, men ble aldri noen stor suksess på grunn av den dårlige kvaliteten denne gammeldagse totaktsmaskinen hadde. I østblokkland ser man ofte ladaer som brukes som bruktbiler fortsatt. Trabant er derimot en kultbil som bare brukes for moro. Jeg mener denne setningen så absolutt bør fjernes, for det er rett og slett ikke sant at Trabant var bedre enn de fleste andre østblokkbiler. Te og kaker (diskusjon) 16. des. 2014 kl. 01:47 (CET)

Tror dette stemmer, selv om det nå er lenge siden jeg leste bilblader av noe slag... Blue Elf (diskusjon) 16. des. 2014 kl. 02:16 (CET)
  • Må nok si meg enig i at det blir feil å si at den var en av de bedre Østblokk-bilene. F.bendik (diskusjon) 16. des. 2014 kl. 12:19 (CET)