Diskusjon:Totalitarisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Problematisk[rediger kilde]

Artikkelen bærer preg av å sette frem enkelte (og kontroversielle) totalitarismeteorier, som de eneste teoriene. Videre, svært mye kritikk har blitt rettet mot disse teoriene, også dette burde komme fram i artikkelen. --Ostheboss (diskusjon) 17. jul 2012 kl. 16:14 (CEST)

Jeg er enig i dette. Også introduksjonen bærer preg av at målet med artikkelen først og fremst er å angripe regimer på venstresiden. Skal statlig økonomi være en forutsetning? I så fall kan hverken Franco, Trujillo, Pinochet, Obiang Nguema, Kong Abdullah, Tsar Nikolaj eller noen av de mange despotiske tyrannene i Latin-Amerika under den kalde krigen kalles for "totalitære". Min oppfatning av begrepet "totalitær" er at regimet er svært brutalt og at alle aspekter av livet er kontrollert av regimet. "Et parti" bør gjøres om til "ingen opposisjon", siden jeg vil oppfatte enevelde som en indikator på totalitarisme, og også militærstyre. Te og kaker (diskusjon) 5. jan. 2015 kl. 19:03 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Totalitarisme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. apr. 2019 kl. 03:08 (CEST)