Diskusjon:Tigerbalsam

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

[1]

FARLIG opplysning om Tigerblam?[rediger kilde]

På jakt etter Tigerbalsamfamiliens store park i singapore, fant jeg isteden dette:

I hele den grausame salbe står det bl,a at TIGERBALSAM SKAL IKKE ANVENDES I ANSIKTET.

Men i artikkelen er jo nettopp bruk i ansiktet anbefalt?

http://64.233.183.104/search?q=cache:HnVhcchqWBQJ:193.44.173.232/spc_pil/pdf/vumpil/Tiger_Balsam_Rod.pdf++family+Singapore+%22Tiger+Balsam%22&hl=nn


>Tiger Balsam Röd är endast avsett för utvärtes bruk. Undvik kontakt med ögon, slemhinnoroch andra känsliga områden. Tiger Balsam Röd ska inte användas i ansiktet, i näsborrar, påöppna sår eller skadad hud och inte heller tillsammans med täta förband.


Page 2 t-family:Times"> r>Tiger Balsam Röd kan orsaka allergiska reaktioner hos personer med känslig hud. Pröva på enliten yta innan behandling påbörjas.Gt-family:Times"> RAVIDITETt-family:Times"> Användning under graviditet kan inte rekommenderas.At-family:Times"> MNINGt-family:Times"> Användning under amning kan inte rekommenderas.Tt-family:Times"> RAFIKVARNINGt-family:Times"> - Vt-family:Times"> AD SKALL DU UNDVIKA NÄR DU ANVÄNDERt-family:Times"> Tt-family:Times"> IGERt-family:Times"> Bt-family:Times"> ALSAM RÖDt-family:Times"> ?Effekten av samtidig användning av andra läkemedel inklusive naturläkemedel, eller föda ärinte studerad.7Ht-family:Times"> UR SKALL DU ANVÄNDAt-family:Times"> Tt-family:Times"> IGERt-family:Times"> Bt-family:Times"> ALSAM RÖDt-family:Times"> ? Vuxna och barn över 8 år:r>Tiger Balsam Röd masseras in i det smärtande eller stela området 3-4 gånger per dag. Vid förkylningssymptom ingnides Tiger Balsam Röd på bröst, hals eller rygg efter behov 3-4gånger dagligen.Rekommenderas inte till barn under åtta år.Vt-family:Times">

AD HÄNDER OM DU TAGIT FÖR STOR DOSt-family:Times"> ? Observera att barn har en ökad känslighet för kamfer, mentol och eteriska oljor. Det finns riskför allvarlig förgiftning om medlet används felaktigt. Om medlet av misstag intas genommunnen eller appliceras felaktigt skall omedelbart kontakt tas med läkare ellerGiftinformationscentralen (tel 112). Vid kraftig överdosering kan symtom såsom illamående,yrsel, förvirring och kramper förekomma.

TOGRIM 2006-01-08

Viste artikkelen til en farmasøyt og kan litt om det selv også. Vi ble enig om å la den stå slik den er foreløpig problemet er å få tid til å rette opp alt. Er nok enig i at Tigerbalsam gjør best nytte for seg på ømme muskler og skader som forstuinger på hel hud så du må gjerne skrive den om. --Nina 8. jan 2006 kl.11:12 (UTC)
Tok vekk opplysningen om bruk på slimhinner og laget et nytt bilde til artikkelen --Nina 8. jan 2006 kl.11:37 (UTC)
Kjære Nina!
Fint at du viser ansvar her. Jeg er en gammal bestefar med flere små barnebarn og sånn, jeg blir bekymra når jeg plutselig snubler over info om at Tigerbalsam kan være farlig fx for barn.
Det er skrivi tjukke bøker om alt jeg ikke veit om Tigerbalsam, for ikke å snakke om annen medisin. (Jeg har klarer ikke engang å følge med i alt som står med liten skrift på alle de reseptpillene JEG heller i meg). Men jeg veit at fx for oss som tar en god del fordi legen beordrer oss til det sånn at hjertet skal fortsette å slå og sånt, så fins det en del "pussige" samvirkninger med både naturmedisin og andre reseptmedisiner som kan komme bakpå oss.
For noen år sida tok jeg johannesurt med målbart utbytte, faktisk. (Mot høyt blodsukker.) Men så fikk jeg en annen medisin, med advarsel om BLINDHET sammen med johannesurt. Gjett om jeg stoppa?
Så jeg er glad for at du tar dette med ro, konsulterer virkelige fagfolk og får inn årnlige oplysninger. Det er nyttig for mange av oss som fx har brukt Tigerbalsam før, og godt kan tenke oss å bruke det mot hodepine og snørra, men kan ha nytte av enkelte advarsler.
Bare en tanke. I mellomtida, kan det kanskje være riktig å bare skrive at noen kan være allergiske mot Tigerbalsam, og det advares mot å bruke det i ansiktet og til barn?
Mbeste hexer Togrim 2006-02-08
Satte inn litt om ømfintlige reaksjoner bruk i ansiktet og til små barn. --Nina 8. jan 2006 kl.16:28 (UTC)