Diskusjon:Thorium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Er det ingen som har spurt seg om hvordan Th-323 kan bli U-233 ved at det sluker et saktegående nøytron? Om dette hadde vært tilfelle, hadde det da blitt Th-233? I følge denne siden fungerer Rubbia-reaktoren på en slik måte at th-232-kjerner blir tilsatt høyhastighets-protoner, og på en slik måte blir et uranatom, og ikke forblir thorium. Denne wikipedia-artikkelen er sikkert satt fra engelske wikipedia, som sier det samme som denne artikkelen. Noen som har synspunkter på dette? Siden noe så opplagt (for min del hvertfall) ikke er blitt rettet på den engelske wikipedia, begynner jeg å lure. Derfor har jeg ikke rettet på dette i denne artikkelen. Chrtsta 5. feb 2007 kl. 23:16 (CET)

Det står i den engelske artikkelen: "The 232Th absorbs a neutron to become 233Th which normally decays to protactinium-233 (233Pa) and then 233U." Den forenklede framstillingen sløyfer mellomleddene.--Barend 29. mar 2007 kl. 14:59 (CEST)
Det burde jeg forsåvidt slettet hele greia på, men skader vel ikke å la det stå. Slett arbeid av min del, for det er jo nøye forklart på siden jeg lenket til, men på tiden jeg skrev det viste jeg ingenting om 'beta decay'. Takk for hjelpen. Chrtsta 29. mar 2007 kl. 22:15 (CEST)

Siden endel som kommer hit ser spesifikkt etter thoriumkraftverket har jeg lager et underkapittel av det og lagt til litt referenaser, også en lenke til kjernereaksjonene om folk vil se hvordan dette foregår.hd 29. aug 2007 kl. 15:26 (CEST)

Norge nr 3 eller 7?[rediger kilde]

I artikkelen står det at Norge har verdens tredje største beholdning av Thorium, med en kildehenvisning. I linken det henvises til, står Norge på 7. plass.

Jeg ser det har blitt feil, i den engelske artikkelen står fremdeles norge på 3 plass men både i referansen jeg satte inn og i den siste utgaven av USGS mineral ressources (2007) [1] er norge på 7 plass. Jeg retter det nåhd 18. nov 2007 kl. 19:37 (CET)

Hmm.... så lett var det faktisk ikke.. I USGS er Norge på syvende posisjon, men rankingen er 3. Men en rekke land som kommer før Norge i WNA er ikke med i USGS og USAs egne ressurser er 2.5 gange høyere i WNA enn USGS data for eget land. hd 18. nov 2007 kl. 19:52 (CET)

Satt merke nøyaktighet: Jeg synes forskjellen i ranking er bra nok forklart i artikkelen og har tatt bort merke. At det i det hele tatt er med er fordi det ofte fremheves at Norge er nr tre og det er grunn til å påpeke at dette varierer mellom kider. Skriv gjerne et signert innlegg om hvilke punkter som er feil eller legg til din rettelse.hd 10. mar 2008 kl. 18:55 (CET)

Torium[rediger kilde]

Hvorfor skrives Torium med det engelskspråklige Th i en norsk artikkel? Torium er tross alt oppkalt etter en vikinggud. Burde ikke det i seg selv indikere at man på norsk skriver Torium uten h, etter guden som vitterlig heter Tor uten h på norsk? Så vidt meg bekjent er det også bare på engelsk man skriver Torium med h. På alle andre språk jeg har sett skriver man Torium uten h, som er den språklige praksisen i alle land hvor vikingguden Tor ble tilbedt. Så hvorfor skal vi på død og liv anglofisere oss selv i Norge? Jeg forslår at vi fjerner den engelske h'en i alle referanser til Torium i artikkelen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Motstand1 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Wikipedia følger offisiell rettskriving, Bokmålsordboka skriver thorium. - 4ing (diskusjon) 13. mai 2017 kl. 13:58 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Thorium. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jul. 2017 kl. 00:07 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Thorium. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 12:12 (CEST)