Diskusjon:The Lancet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svindelskandalen[rediger kilde]

Jeg foreslår at forfatteren av avsnittet flytter ”Svindelskandalen” til en artikkel som handler om Forskning, gjerne et kapittel om publisering (se en:Research), eventuelt at det settes inn i et nytt avsnitt i Vitenskapelig metode (ment som Den naturvitenskapelige metode ?) om hva som kan gå galt i vitenskapelig arbeid, eller eventuelt i et kapittel om usikkerhet knyttet til bruk av erfaringsmateriale, hvor er forresten stoff om Vitenskapsfilosofiske retninger? .

Argumenter for flytting: Bidrar til å gjøre leksikonet sterkere på stoff om forskningsarbeid. Slik artikkelen om The Lancet står nå har den en ujevn fordeling av stoff om selve tidsskriftet kontra sensasjonsoppslaget. The Lancet står nå merket som et offer for forskningsskandalen. Vi vet enda ikke det fulle omfanget av skandalen, det er mulig totalbildet blir langt verre enn det vi ser i dag, eventuelt at det skrumper inn når hovedpersonen vil gjøre rede for hva som har skjedd. Det finnes mange offer: forskerens nære og mindre nære kollegaer, arbeidsgiveren, hele det skandinaviske forskningsmiljø, fagfeltet – kanskje må annet arbeid som bygger på denne forskerens tidligere resultater revurderes, The Lancet og kanskje andre som har publisert tidligere arbeid av forskeren. O.s.v. Det blir tendensiøst å peke ut The Lancet og å spekulere i at The Lancet har fått et problem koplet mot tidsskriftets bruk av «fast track review», - dette er standard revisjonsmetode for medisinske tidsskrift. Wikipedia bør først utarbeide en reflektert holdning til det å flette aktualitetsstoff inn i biografier og i artikler om organisasjoner.

Argumenter mot flytting: Basert på tanken om at wikipedia skal styrkes som en oppdatert sensasjonspreget sladderblekke passer denne journalistikken inn. Det føyer seg fint inn i en rekke tilfeller der biografiske artikler brukes til å flette inn aktualitetsstoff ut fra ymse motiver. OleLukkeøye | disk 21. jan 2006 kl.08:00 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen The Lancet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mai 2018 kl. 23:32 (CEST)[svar]