Diskusjon:Texas hold’em

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tidligere kommentarer[rediger kilde]

Mangler i artikkelen[rediger kilde]

Det mangler nok regler enda, feks. hvilken hånd er her best:

  • A♥-Q♠-J♣-6♥-7♠.
  • A♠-J♥-10♦-6♣-7♣.BjørnN 20. jan 2006 kl.10:01 (UTC)
Blir det delt pott? --–Duffman 20. jan 2006 kl.10:06 (UTC)
Nei, ved likt høyeste kort er det nest høyeste som teller, osv, i eksempelet over er det høyeste kortet som ikke er delt Q♠ hos den øverste spilleren. Altså får den øverste spilleren prinsessen og halve kongeriket. Hvis man har like kort (i Texas hold'em er det bare benevningen som teller, ikke sorten/fargen) blir det delt pott. Altså hvis feks begge spillerne som er igjen sitter med A-Q på hånden, begge har en A og et lite kort som blir slått av 4 av kortene på bordet, eller de fem kortene på bordet er de fem høyeste, vil potten bli delt (hva man gjør med prinsessa får bli opp til hvert enkelt pokerlag). OPus- (Disk.|Bidrag) 20. jan 2006 kl.10:31 (UTC)

Dette er feil! her er d store mangler!Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.101.165 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hva er feil, og hva mangler? OPus- (Disk.|Bidrag) 3. mar 2006 kl.19:16 (UTC)
Det er ingen store feil her, men dette er en generelt svært dårlig artikkel. Ukronologisk, ufullstendig, og med manglende forklaring av hele spillets gang. Man skal av denne artikkelen både få vite hva hold 'em er, hvor det spilles osv., og hvor det har sitt opphav, men i tillegg skal man kunne lære seg det fullstendige spillet ved kun gjennomlesning. Det klarer man ikke. Skrivefeil bør rettes, tomme hull bør fylles, og du bør ha med bilder. Enten det, eller artikkelen må byttes ut!

Marco 14. mar 2006 kl.14:13 (UTC)

Dersom du har mye å utsette på artikkelen, kan du kanskje gjøre en innsatts for å forbedre den. –Wintermute 10. mar 2006 kl.23:07 (UTC)
Hei, Poker-entusiast, du får legge i vei med forbedringer da. BjørnN 10. mar 2006 kl.23:11 (UTC)

Senere kommentarer[rediger kilde]

Fornøyd?! Marco 10. mar 2006 kl.23:16 (UTC)

Jeg syns det er litt viktig å huske at når man spiller Texas Hold'em, har man alltid minst tre like kort på «hånda». Eksemplene som blir gitt der man sammenligner to nesten like hender for å se hvem som vinner bør gjenspeile dette. Tidligere var det også forklart hva som skjer om man har helt like hender (lik valør), og med deling av pott osv. Dette syns jeg også kan legges inn igjen. Ellers ser artikkelen bra ut... Kanskje kan det gjøres enkelte småting på layouten, men det kan vi jo se på siden. OPus- (Disk.|Bidrag) 11. mar 2006 kl.10:38 (UTC)
Jeg mener at jeg får med ganske klart at det blir delt pott hvis to eller flere har like hender. Var det et eksempel du tenkte på? Når det gjelder det med at man har alltid minst tre like kort på "hånda", forstår jeg ikke helt hva du mener. Venligst forklar! Angående layouten er det bare å hjelpe til. Er ganske ny bruker her på Wikipedia, så har ikke lært meg all kodingen enda. Mer som mangler? Marco 13. mar 2006 kl.18:11 (UTC)

Har et bilde som jeg gjerne skulle ha tatt med i artikkelen. Kan noen hjelpe meg med å sette det inn? Marco 13. mar 2006 kl.20:28 (UTC)

Når du beskriver et eksempel der det er to spillere, som begge har to par (i ess og ni) og en ulik kicker, så vil disse to spillerne ha tre kort som er like, pga kortene på bordet. I texas hold'em er det bare to «personlige» kort, og fem kort som er «felles». Eksemplene burde dermed inneholde minst tre like kort (feks sparess, ruterni og kløverni), og to forskjellige... Forklarte jeg meg forståelig nå? Satser på det, hvis ikke får du bare si ifra igjen... Bildet ser det ut til at du fixa selv? :) OPus- (Disk.|Bidrag) 14. mar 2006 kl.10:28 (UTC)
Ja, nå fortod jeg det! Skal fikse det snartest! PS! Bare å hjelpe til med layouten!

Marco 14. mar 2006 kl.14:03 (UTC)

Er det forresten mulig å flytte bildet opp ved siden av Innhold-boksen?

Marco 14. mar 2006 kl.14:38 (UTC)

Mye som er mulig her i verden. Det beste alternativet slik jeg ser det er at du fjerner den første overskriften. Da blir innholdboksen flytta under hele det avsnittet. Det første avsnittet funker fint som innledning til artikkelen uten at overskrifta er nødvendig i mine øyne. Forøvrig går det an å skrive _TOC_ der du vil ha innholdsboksen. OPus- (Disk.|Bidrag) 14. mar 2006 kl.14:41 (UTC)

Hva med å lage en mindre versjon av bildet som vises royal straight flush? Det er jo vanvittig svært. Thomas Johansen - _Ny_ wiki-bidragsyter. 14. mar 2006 kl.15:03 (UTC)

Go right ahead, men husk: Bildet du lager basert på det originale lisenseres under creative commons shared alike. OPus- (Disk.|Bidrag) 14. mar 2006 kl.15:15 (UTC)
Noe sånt som dette kanskje? Marco 14. mar 2006 kl.15:54 (UTC)
Hvorfor havnet bildet plutselig over innholdsfortegnelsen? Tar seg lite godt ut... Marco 29. mar 2006 kl.15:45 (UTC)

Redirect[rediger kilde]

Hvordan lager man redirect? Det finnes flere måter å skrive Texas hold'em på, og jeg mener samtlige bør lede til denne artikkelen. Marco 5. apr 2006 kl.21:03 (UTC)

Man skriver
#REDIRECT [[Texas hold'em]]
i første linje på omdirigeringssiden. BjørnN 5. apr 2006 kl.22:03 (UTC)
Ok, tusen takk! Marco 6. apr 2006 kl.14:17 (UTC)

«Ny» artikkel[rediger kilde]

Med all respekt, jeg valgte å starte en «ny» artikkel da den gamle var for dårlig og inneholdt flere feil og kommentarer som ikke passet som: «(Sigar, solbriller, og mørkt øl til de som vil ha den ekte poker-følelsen.)». Artikkelen er ikke ferdig slik den står nå. Babaroga 12. jul 2006 kl.11:18 (UTC)

Med all respekt, men her på Wikipedia er det vanlig (nærmest påkrevd) at man ikke sletter andres artikler (det burde jo nesten si seg selv), men isteden fletter sin egen inn i den eksisterende, eller retter på punktene/delene han eller hun synes er feil. Det overrasker meg at du fant så mange feil i artikkelen, fordi den har stått der i et halvt år, og ingen har kommentert noe på den tiden. Jeg syns forøvrig det er bra at flere brukere på norske Wikipedia engasjerer seg mht. Texas Hold'em.
Og hvis du selv ikke gidder å flette sammen artiklene, så kan du jo opprette en ny artikkel (midlertidig), og putte din tekst inn der, så kan andre flette dem sammen...
Men når skaden er gjort, så er det vel ikke så mye å gjøre med det.
Marco 6. aug 2006 kl. 21:07 (UTC)


Det med badbeat er feil. Han kan få hus, altså at det kommer en 8 og en q, dette slår tress i a som spiller en har.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Texas hold'em. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 09:41 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Texas hold'em. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. apr. 2019 kl. 04:12 (CEST)[svar]