Diskusjon:Texas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

12%[rediger kilde]

Bare 12% av innbygerne i Texas har vært utenfor staten.

Hvor har denne opplysningen kommet fra? Jeg mener den er såpass negativt ladet at den bør påtegnes referanser. --Stigmj 29. apr 2008 kl. 12:54 (CEST)

Temperatur[rediger kilde]

Ser at avsnitt om temperatur er fjernet under henvisningen at det er «opplisting». Ingen interesse for temperatur i Texas? I dag har Aftenposten følgende artikkel: Tidenes verste tørke øker igjen temperaturen på debatten om klimaendringer i USA. Mulig temperatur faktisk har leksikalsk interesse? --Finn Bjørklid (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 10:47 (CEST)

Temperatur har definitivt leksikalsk interesse, men snarere heller som en bolk ala en:Texas#Climate enn oppramsning av temperaturer som er fortrinnsvis gitt i Farenheit. Profoss (kontakt) 9. aug 2012 kl. 10:49 (CEST)
Jeg satte inn et par kart for temperaturer og nedbør med måleenheter som er vanlige for norske lesere. Forklarende tekst er på fransk, men som jeg tror fargene gjør dem intuitivt forståelige. Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 11:01 (CEST)
Sett slikt, vi har faktisk klimaavsnitt, riktignok helt uten referanser. Profoss (kontakt) 9. aug 2012 kl. 11:02 (CEST)
Skal vi HA slike store lange tabeller over temperaturer? Nå er det der igjen. Holder det ikke i så fall med en liten tabell hvor bare én utvalgt storby/sted fra hver av regionene er tatt med? Evt. kan det være lenke til en side som heter "Klima i Texas" eller noe sånt? Det er i alle fall min oppfatning at selve hovedartikkelen om delstaten Texas ikke er tjent med så mye temperaturinformasjon. Hilsen Ahhh25 (diskusjon) 10. aug 2012 kl. 11:35 (CEST)
Jeg føler at det blir litt vel information overload. Slik det står nå står disse tabellene for 25000 av artikkelens 75000 tegn. Jeg har problemer med å se informasjonsverdien, selv om de nå er omsatt til celsius. Denne typen informasjon er noe man kan finne i artikler om de forskjellige byene og på værnettsteder. Profoss (kontakt) 10. aug 2012 kl. 18:23 (CEST)
Vel jeg brukte jo en del timer på å konvertere 600-700 fahrenheit temperaturer til celsius, så jeg håper at det ikke bare går rett i søpla. — Fyrsten (Ris og ros) 10. aug 2012 kl. 19:03 (CEST)
Det ville jo være synd å kaste bort arbeidet som er gjort; hva med å beholde tabell med 2-3 utvalgte byer, og så flytte de andre til byene det gjelder, de fleste byene har vel allerede artikler? mvh, --Apple farmer (diskusjon) 10. aug 2012 kl. 19:49 (CEST)
Hmm, kanskje best å høre fra flere brukere før det fjernes. Det kan muligens taes opp på torget før endelig avgjørelse taes. Profoss (kontakt) 10. aug 2012 kl. 19:49 (CEST)
Ok, nå er Klima i Texas opprettet. Hvis den utvides litt kan den settes som {{Utdypende artikkel}} for klimaavsnittet. Slike svære tabeller er typisk «ekstramateriale» for spesielt interesserte (i en bok ville de antakelig stått som appendiks). – Danmichaelo (δ) 10. aug 2012 kl. 21:21 (CEST)

Opprydning / referanser[rediger kilde]

Er fristet til å sette på merking for opprydning, men det er kanskje i overkant. Men: Artikkelen er preget av å ha tatt den engelske teksten og byttet ut med norsk, men den er ikke skrevet med norsk øyne og det gir ikke god flyt i lesningen. Det er flere begreper som er lenket som er unødvendige, og en del som bør endres, eksempelvis ser jeg at det står Catholic Church, men det er egentlig snakk om den katolske kirke. --Finn Bjørklid (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 10:53 (CEST)

Det er vel kanskje naturlig at mye på en slik side blir hentet fra den engelske utgaven, men jeg synes det er ganske spesielt at det pr. i dag ikke finnes EN eneste referanse på hele siden????? Vennlig hilsen Ahhh25 (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 13:03 (CEST)
Det er mange litt vel bastante påstander som er helt referanseløse, og som ikke er like bastante i de engelske artiklene. Et eks. er at både blues og punk-rock har sitt opphav i Texas. Det ville ikke være feil å merke artikkelen som referanseløs IMHO. Mvh, --Apple farmer (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 18:08 (CEST)