Diskusjon:Tertullianus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

At en teolog skulle hevde at "kvinner er Kristi mordere" virker fullstendig usannsynlig. En slik påstand bør dokumenteres med andre kilder en enkelt bok, fortrinnsvis med henvisning til Tertullians egne skrifter. Eskil S 1. jun 2009 kl. 22:28 (CEST)

At han kan ha vært negativ til kvinner kan nok stemme, men å si at det han sier her er at de er «Kristi mordere» er rett og slett feil lesning av sitatet. Alle kristne vil si at Kristus døde for alle menneskers synder, uten at det vil si at man kan kalle noen for «Kristi mordere», slik man i artikkelen gjør med henvisning til kvinners synd. Ening med Eskil. En primærkilde trengs for å kunne si dette. Inntil videre endrer jeg litt i brødteksten. Mvh 3s 17. jun 2009 kl. 16:11 (CEST)

Norsk navn[rediger kilde]

Burde ikke artikkelen ligge under Tertullian? Det er det tradisjonelle norske navnet på karen, akkurat som på dansk og tysk. --Trurl (diskusjon) 11. mar. 2016 kl. 12:56 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tertullianus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2017 kl. 14:56 (CEST)[svar]