Diskusjon:Teisen skole

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fra redigeringsforklaring av bruker, Bruker:Ove Bengt Berg (8. okt 2012 kl. 23:59): Jeg gikk på skolen, og på mine vitnemål står det bare Teisen skole. Det sier også rektoren i 1960 i 40 års jubileumsheftet som ble utgitt i 1961, og som bare heter «Teisen skole 1921-1961». Om og når den skifta navn etter det, undersøker jeg.

Oslo Byleksikon oppgir at skolen ble gymnas i 1938 og fikk navnet Bryn høyere skole. I 1950 ble navnet endret til Teisen høyere skole. Etter dette er det ikke nevnt navneendringer frem til nedleggelse i 1984. Det er derimot sannsynlig at navnet ble endret i mellomtiden. Begrepet høyere skole gikk ut, og gymnas eller videregående skole tok over. På grunn av hyppige navneendringer var det ikke uvanlig at vitnemål og brevheading nyttet forenklingen xx skole for å unngå nyprint. Teisen var en videregående skole, og etter hva jeg kan finne av opplysninger het skolen Teisen videregående skole ved nedleggelse i 1984. Både Oslo Byleksikon og boken Oppdag Groruddalen bruker dette navnet. Annen kildebelagt informasjon mottas selvsagt med takk. - Mr. Hill (diskusjon) 9. okt 2012 kl. 01:11 (CEST)
Bruker:Ove Bengt Berg viser per epost til boken Teisen skole 1921 - 1961, hvor bl a rektor er skribent, der det står at skolen fikk navnet Teisen skole, og ikke Teisen Høyere skole i 1950. Da har vi per nå to gode kilder som påstår at Høyere ble brukt, en skriftlig kilde som sier nei, og en bruker som var elev som sier nei. Berg sjekker videre. Noen andre som har innspill? - Mr. Hill (diskusjon) 9. okt 2012 kl. 14:35 (CEST)

Dette er mest som en test, for å se om jeg klarer å få til et nytt innlegg reint teknisk. Om stridsspørsmålet, navnet, skal jeg arbeide mer med. samt navn på skolens rektorer. Det er jo også et spørsmål om hvilket navn vi skal bruke her, hvis skolen lokalt brukte et navn på skolen på vitnemål, og i stempler, og ble omtalt i avisene med det navnet, hvis navnet faktisk var formelt feil i forhold til eiers mening (Oslo kommune), og uten at eier grep inn mot skolen for å korrigere navnet? Ove Bengt Berg (diskusjon) 9. okt 2012 kl. 15:24 (CEST) Jeg så ikke at jeg sekunder før jeg sendte denne diskusjonen fikk følgende melding fra bibliotekaren fra hellerud videregående skole: «Hei! Jeg skal se på dette når jeg får tid. Jeg vet iallefall at Teisen aldri het videregående skole, det var Teisen Gymnas. Deretter da skolen flyttet og overtok lokalene til Tveita ungdomsskole ble skolen hetende Hellerud videregående skole. Det var på 1980-tallet. Tipper 1986, deromkring. Den første rektoren på Hellerud videregående skole var Jan B. Ommundsen. Deretter het rektorene i kronologisk rekkefølge Odd Tjade, Sturle Kojen, Bård Stuenæs, Jan Ljøner og nåværende Tora Mørstad.- Når jeg får tid skal jeg se om jeg finner noen gamle årbøker. På biblioteket er de ikke. Elin Harr Lødding, Biblioteket, Hellerud vgs.» - Bibliotekaren tipper 1986, og det er vel 1984. Da antar jeg at skolen skifta navn fra det tidspunktet Oslo kommune, eller Oslo kommune i det området, gikk bort fra det med realskole og over til ungdomsskole. Det var vel på slutten av 1960-tallet, tenker jeg. Vi undersøker mer, og så skal vi nok finne det helt korrekte til slutt! Ove Bengt Berg (diskusjon) 9. okt 2012 kl. 15:36 (CEST)

Bruker:Bjoertvedt Er enig med deg og dine kilder, Ove. Jeg har justert artikkelen etter de siste opplysninger og lagt til et avsnitt som omtaler navn. Mer dybde i dette er fortsatt spennende om noen graver videre. - Mr. Hill (diskusjon) 9. okt 2012 kl. 23:09 (CEST)