Diskusjon:Tankefeltterapi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fringe/alternative[rediger kilde]

Den første setning om dette tema (tankefeltterapi) står sånn på wikipedia på engelsk: "Thought Field Therapy, or TFT, is a fringe psychological treatment developed by an American psychologist, Roger Callahan." Men HVA BETYR "fringe treatment" ? Betyr dette "alternativ behandling" ? NEI, NEI, NEI, og NEI. "Alternativ behandling" på engelsk er slik sånn: "alternative treatment method", eller noen mennesker også kan si til dette: "non allopathic treatment method".

Men HVA ER "fringe" ? Dette betyr "MARGINAL(T)", eller i følge wikipedia på engelsk: http://en.wikipedia.org/wiki/Fringe_science.

Jeg er glad at wikipedia på norsk også har noen artikkler som sier at de er SKEPTISKE på denne behandlingsmetoden. Det også finnes en annen artikkel fra 16.okt.2009 av Bjørnar Kjensli på forsking.no hvor den forfatter skriver: "Lederen for Senter for Krisepsykologi i Bergen vil fortsette å bruke tankefeltterapi til tross for at Psykologforeningen mener metoden ikke har dokumentert virkning."

Jeg synes at bruk av ord "alternativ" istedefor "marginal" i denne artikkelen legitimeres på en UØNSKET måte denne troverdig marginal "behandlingsmetode" som IKKE er mer funksjonell enn "Voodoo". Jeg er psykiater (lege med spesialisering, eller advansert utdanning ETTER Medisin Skole, i psykiatri), og jeg STOLER på Norsk Psykologiforeningen fordi jeg kjenner de fleste medlem er fornuftige, forsiktige, og trygge behandlere. Jeg er ENING at denne TFT metoden HAR ABSOLUTT INGEN DOKUMENTERT VIRKNING. Mellom ALLE typer av psykoterapi, (og det finnes MASSE), det er kun KOGNITIV ADFERDSTERAPI og INTERPERSONELLE PSYKOTERAPI som har hatt dokumentert virkning. Psykoanalyse som er VERDENSKJENT som en klassisk og ganske ortodoks metode av terapi også har ingen dokumentert virkning. HVORDAN skulle TFT, denne SVINDELSMETODEN, denne SJARLATANIEN sammenligne da med disse VERDENSKJENT klassiske metoder av terapi ?

Jeg BER wikipedia forfattere som skriver på norsk å ENDRE ord "alternativ" med "marginal" i dette artikkel. Det finnes mange alternativ behandlingsmetoder som har dokumentert virkning slik som akupunktur f.eks. i noen anestesi tilfeller. Det er ikke bra å kalle TFT en "alternativ behandlingsmetode", fordi den er IKKE en terapi metode, den er kun, som jeg sa, en SJARLATNI, faktisk en FARLIG SJARLATANI pga denne wikipedia på norsk artiukkelen viser ut slik som den sier TFT kunne være en respektabel alternativ behandlingsmetode men dette er en LØGN.

Jeg vil ikke at mennesker fra publikum som leser wikipedia på norsk tenk på at wikipedia ikke er TROVERDIG pga dette oversetting feil, så vær så snille og ENDRE ordet "alternativ" med "marginal".

Tusen takk for oppmerksomhet. Beklager mine grammatiske feil pga jeg er ikke så flink nok på norsk, unasett følte jeg meg sterk om denne saken at jeg bødde skrive noen.

Rudolph Aspirant 16.juni.2011 16:02, Oslo tid

84.210.21.34 16. jun 2011 kl. 16:02 (CEST)

Du er like mye Wikipedia-forfatter som alle andre. Hvis du har kompetanse innen medisin, er du sikkert mer kvalifisert til å skrive om dette enn de fleste andre Wikipedia-forfattere. Så slå deg løs, det er ingenting som hindrer deg i å forbedre artikkelen selv. (Forresten et lite tips til slutt, som ikke har noe med TFT å gjøre: Når du skriver mange ord som ikke er akronymer med store bokstaver, gjør det teksten din unødvendig vanskelig å lese.) Lykke til! - Soulkeeper 16. jun 2011 kl. 16:30 (CEST)
I Norge er begrepet «alternativ behandling» i orden for dette temaet, det er definert i Lov om alternativ behandling av sykdom. Begrepet «marginal behandling» er ikke brukelig på norsk og vil være uforståelig i den sammenhengen som er gitt, google gir her 0 (null) treff. Mvh BjørnN 16. jun 2011 kl. 16:36 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankefeltterapi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 07:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankefeltterapi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. feb. 2018 kl. 11:53 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankefeltterapi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2018 kl. 03:25 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankefeltterapi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2018 kl. 15:35 (CEST)[svar]