Diskusjon:Sykkelvei

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ulike typer, ulik skilting[rediger kilde]

I Oslo fins ulik merking, med røde og blå skilt. Jeg tror de røde indikerer lengre, sammenhengende ruter, de blå mer lokale biter sykkefelt? Artikkelen burde ha noe om dette... Kimsaka (diskusjon) 10. aug. 2018 kl. 12:10 (CEST)

Det røde er skilt 755 – sykkelrute. Det har ingen regulerende betydning, men betyr noe i retning av at «her synes vi i Statens Vegvesen at det er tilrettelagt for sykling».
Skilt 755 har lite med sykkelvei-skiltet (skilt 520 – sykkelveg) å gjøre. Sistnevnte brukes nesten ikke i Norge, men der det brukes betyr det at denne veien utelukkende er for syklister, og at den på ingen måte deles med motoriserte kjøretøy eller fotgjengere.
Jeg tror det vi egentlig trenger er en artikkel som forklarer forskjellen mellom a) sykkelvei, b) gang- og sykkelvei, og c) sykkelfelt, i stedet for at alle tre omdirigeres til en artikkel som egentlig omhandler noe annet enn de toppslagsordet antyder. Begge fotografiene i denne artikkelen er jo av noe annet enn oppslagsordet, det er ikke rart folk blir forvirret. Hilsen Kjetil_r 10. aug. 2018 kl. 14:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sykkelvei. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 18:53 (CEST)