Diskusjon:Svette

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Finnes det noe vitenskapelig belegg for påstanden om at svette hindrer incest? Cnyborg 7. apr 2005 kl.22:12 (UTC)

Jeg har ihvertfall aldri hørt det før, og med deodorant fungerer det jo ikke uansett. Fakekris 7. apr 2005 kl.22:23 (UTC)
Skal man tro deodorantreklamene blir det vel bare farligere... Cnyborg 7. apr 2005 kl.22:28 (UTC)
Hehehe. :) Fakekris 7. apr 2005 kl.23:56 (UTC)
Naturfaglærern min sa det. Jeg vet ikke annet en at ho nevnte det sånn i farta, men det betyr nok at det er noe i det. Jeg kan prøve å spørre henne engang men jeg er liksom litt blyg så medmindre jeg får tak i en epostadresse... ThorRune
Hmm, jeg kan ikke huske at jeg sa det der en gang :P Det er mulig det er sant, men det bør kanskje ikke stå der. Thor-Rune Hansen 29. aug 2005 kl.17:16 (UTC)
Sånn føler jeg det også mange ganger ;) Marcus 25. jan 2007 kl. 19:05 (CET)


Sykdom og svette.[rediger kilde]

Følgende avsnitt har spekulativt innhold som må få en god referanse før det kan stå i artikkelen. Reodor 11. feb 2009 kl. 19:13 (CET)

Enkelte pasienter opplever en spesiell form for svetting, og oppleves som en konsekvens av unormal muskelspenning. Gjennom en dag eller kortere intervaller kan det bygge seg opp muskelspenninger i nakke og ryggmuskler. Disse spenninger oppleves som til dels smertefulle. Etter to- tre timers søvn våkner pasienten gjeerne opp og er gjennomvåt av svette. Som regel må nattøy og deler av sengetøy skiftes. Det antas at muskelspenningene er akkumulert energi som får sin utladning i form av "arbeid" under de første søvntimer. Årsaken til energiakkumulasjonen kan være kosthold eller mer sansynlig, for lite oxygen til musklene. Svettingen er her ikke sakens problem, heller en positiv reaksjon fra kroppens side, problemet ligger i akkumulasjon i energi hvis årsak må løses av lege eller helsepersonell. Om det er forsket på dette tema, vites ikke. Hisøy 10.02.2009, Berg-Pedersen


Feromoner og dusjing[rediger kilde]

Hei 3s. Du har slettet setning om at man ikke bør dusje rett før en går ut, men om morgenen. Avsnittet før gir forklaringen, og artikkelen Feromon gir grundig bakgrunn. Jeg er enig i at innholdet er betraktet som "rart" i de norske ungdomsmiljøene, men det kan da ikke være grunn til å slette det. Jeg har mye erfaring fra legepraksis for at ungdommer har hudsykdommer som har som en av årsakene: for mye dusjing. Mvh.Reodor 7. apr 2009 kl. 00:00 (CEST)

Ser forklaringen min ikke var helt på topp. Det jeg mente var at det var rart å gi en forklaring på hvordan man skal oppføre seg om man skal «på fest eller ut på byen». Om du vil sette det inn igjen, som det stod eller omskrevet, er det bare å gjøre det. Jeg skal ikke skape meg. MVH 3s 7. apr 2009 kl. 09:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svette. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. mar. 2023 kl. 14:17 (CET)[svar]